ΤΡΕΙΣΗΜΙΣΙ εβδομάδες πριν από τις εκλογές και η κόντρα αγριεύει.

Μέσα σ΄ ένα κλίμα φοροεπιδρομής, που συνεχίζεται, μπαίνουμε τώρα στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Αυτό που κυρίως κρίνεται είναι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης που φεύγει με σκάνδαλα, με «ύφος και ήθος» εξουσίας, χωρίς προηγούμενο και αφού έχει αδειάσει τα ταμεία.

Το πρωτοφανές είναι ότι όλοι αυτοί οι… «σεμνοί και ταπεινοί» που συνωστίζονται στην έξοδο κινδύνου, κάνουν και εκλογές ζητώντας από τους πολίτες να τους ψηφίσουν πάλι, δηλώνοντας, χωρίς ντροπή, ότι θα συνεχίσουν τα ίδια!

Και ο λαός, χωρίς να μπορεί να συνέλθει, στα απόνερα από ένα τσουνάμι που διαρκεί περίπου έξι χρόνια, συνεχίζει να πληρώνει:

– ΕΤΑΚ – Έκτακτη εισφορά – Πανωτέλη για το Ι.Χ.

– Γρίπη και εμβόλιο στα Μedia και – Ένα σωρό καπέλα σε λογαριασμούς για τη ΔΕΗ, το κινητό και ό,τι άλλο έρχεται.

Μαζί με την κυβέρνηση Καραμανλή όμως τελειώνει και το 2009, που αφήνουν πίσω τους: – Συνταξιούχους χωρίς αυξήσεις – Δημοσίους υπαλλήλους με τον μισθό στον πάγο μέσα ή έξω από το «ψυγείο» – Εργαζομένους στη λαιμητόμο της υποχρεωτικής εθελουσίας εξόδου – Πτυχιούχους αιχμάλωτους σε stage, fast food ή delivery…

-… και τη νέα γενιά να χάνεται στο Διαδίκτυο Ήδη η επίσημη ανεργία σημαδεύει το 9% με την πραγματική να είναι τουλάχιστον η διπλάσια. Και η ακρίβεια, παρά την κρίση και την ύφεση, θερίζει αφού στο τελευταίο τετράμηνο οι ανατιμήσεις στα ράφια έφθασαν στο 40%.

Σκέψου να έμεναν κι άλλο!

ΥΓ: Θα χάναμε και τα ρέστα μας.