ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Αιτία για τη μη μετάθεση της 6ης αγωνιστικής είναι ότι δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες λόγω ευρωπαϊκών Κυπέλλων και εθνικής ομάδας

Τίποτα δεν επηρεάζει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, καθώς χθες η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να μη μεταθέσει την 6η αγωνιστική που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου. Απλά η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι αντί για τις 4 Οκτωβρίου που θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές, οι αγώνες που ήταν να πραγματοποιηθούν τη συγκεκριμένη ημέρα θα μετατεθούν για τις 5 Οκτωβρίου, δηλαδή τη Δευτέρα. Αιτία για να μην υπάρξει μετάθεση της 6ης αγωνιστικής είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες λόγω των υποχρεώσεων τόσο των συλλόγων μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα όσο και της εθνικής μας ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Νίκος Θανόπουλος, έπειτα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ., ανακοίνωσε πως τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και τη Δευτέρα, 3 και 5 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

«Αυτό που μας απασχόλησε περισσότερο ήταν το έκτακτο θέμα με την προκήρυξη εκλογών, καθώς επηρεάζει την αγωνιστική. Πήραμε ομόφωνα την απόφαση να πραγματοποιηθεί κανονικά η αγωνιστική της 4ης Οκτωβρίου και τα παιχνίδια θα γίνουν κανονικά το Σάββατο και τη Δευτέρα, αντί την Κυριακή. Αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες, αλλά στην Ελλάδα ίσως δεν ήμασταν έτοιμοι. Δεν είναι για κανέναν καλό να μείνουν οι ομάδες σε αγωνιστική απραξία για είκοσι ημέρες, αφού πρέπει να τις προστατεύσουμε και να μην τις επιβαρύνουμε. Σιγά σιγά πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που συγκλίνουν με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Νομίζω είναι μια σωστή απόφαση και ευελπιστούμε στη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων» τόνισε ο κ. Θανόπουλος, ενώ σχολιάζοντας τη στάση της Αστυνομίας, είπε: «Εμείς πήραμε μία απόφαση και το τι θα κάνει η Αστυνομία σίγουρα θα το λάβουμε υπ΄ όψιν μας, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Αυτή είναι η απόφασή μας, αλλά αν αυτή δεν γίνει αποδεκτή, τότε θα συνεδριάσουμε εκ νέου. Η Αστυνομία θα έχει τον λόγο της και θα περιμένουμε τη θέση της».

Τέλος, το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ενέκρινε ομόφωνα τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα υπογραφεί στην επόμενη συνεδρίαση, καθώς απομένουν κάποιες διευκρινίσεις.