Το πιο δύσκολο ματς της σεζόν δίνει απόψε η ΑΕΚ (21.00) κόντρα στη Βασλούι, εκτός έδρας, για το Γιουρόπα Λιγκ. Η Ένωση- πληγωμένη, χωρίς τον Σωτήρη Κυργιάκο που μετακόμισε στο Λίβερπουλ και χωρίς βασικότατα στελέχη της (Σκόκο, Καράμπελα, Καφέ, Χουανφράν)- καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αν και η ψυχολογία δεν βρίσκεται στο ζενίθ μετά τα πρόσφατα γεγονότα…

Ο Μπάγιεβιτς προσπαθεί να διατηρήσει την ηρεμία στην ομάδα και σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες αποτελεί τη μοναδική όαση στην ΑΕΚ. Το κλίμα είναι βαρύ κι αυτό φαίνεται παντού. Οι φίλαθλοι συζητούν μεταξύ τους τις εξελίξεις και εκφράζουν την αγωνία τους. Στο αεροδρόμιο του Ιασίου, 80 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της Βασλούι, ο πρόεδρος κ. Θανόπουλος διαβεβαίωσε τους φιλάθλους της ΑΕΚ που του έθεσαν διάφορα ερωτήματα:

«Μην ανησυχείτε, θα βρούμε λύσεις σε όλα τα θέματα. Η ΑΕΚ είναι πάνω απ΄ όλους». Η συζήτηση προέδρου και οπαδών έγινε σε ήρεμο κλίμα. Ο κ. Θανόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε: «Η Ελλάδα και η Ρουμανία έχουν καλές σχέσεις. Δεν μπορώ να κρίνω αγωνιστικά την ομάδα διότι αυτή δεν είναι η δουλειά μου. Εύχομαι να προκριθεί ο καλύτερος».

Η ΑΕΚ παρέμεινε στο Ιάσιο και θα μεταβεί σήμερα στο γήπεδο με πούλμαν.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΤΟΥΣΚΟ

Στη συνέντευξη Τύπου που έγινε επί ρουμανικού εδάφους ο Μπάγιεβιτς απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Νωρίτερα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ευχηθεί καλή επιτυχία στον Κυργιάκο. Ο προπονητής της ΑΕΚ αποκάλυψε ότι τη θέση του Κυργιάκου, πλάι στον Μαϊστόροβιτς, θα πάρει ο Άλβες.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Ποιος ο βαθμός ετοιμότητας της ΑΕΚ εν όψει του πρώτου επίσημου ματς της χρονιάς;

«Από ένα μέχρι δέκα; Από την ημέρα που άρχισε η προετοιμασία παίξαμε κάποια ματς. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκαμε πάντοτε ρυθμό. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία για το παιχνίδι, ό,τι κι αν έχουμε περάσει. Εντάξει, δεν θα έχουμε τον Κυργιάκο τελευταία στιγμή, όμως πιστεύω σε όλους τους παίκτες και στον Άλβες που θα πάρει η θέση του».

– Ποια άποψη έχετε για τη Βασλούι;

«Είναι καλή και δυνατή ομάδα, η οποία επίσης θέλει να περάσει στην επόμενη φάση. Γνωριζόμαστε καλά. Όποιος είναι πιο καλός, πιο τυχερός και πιο δυνατός, αυτός θα προκριθεί».

– Είναι αλήθεια ότι ενδεχόμενη πρόκριση της ΑΕΚ θα κρίνει και τις μεταγραφές;

«Εάν θα περάσουμε θα συζητήσουμε αυτό το θέμα. Δεν είναι ώρα πριν από το ματς να μιλάμε για τέτοια πράγματα».

– Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ στην οργάνωση του παιχνιδιού και στην τελική προσπάθεια έχουν λυθεί μέσα από τις προπονήσεις;

«Έχουμε παίξει και δύο φιλικά ματς εκτός από τις προπονήσεις. Πιστεύω ότι η ομάδα θα βρει τις λύσεις στο αποψινό ματς. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα».

– Οι τραυματίες που έμειναν στην Αθήνα θα είναι έτοιμοι για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Χθες ο Καράμπελας και ο Καφές ήταν πάρα πολύ καλά. Ο Σκόκο νιώθει ακόμα ενοχλήσεις, όμως νομίζω ότι την Κυριακή θα είναι εντάξει».

– Πόσο έχουν επηρεαστεί οι παίκτες της ΑΕΚ από την απώλεια του Κυργιάκου; Ήταν ο ηγέτης της ομάδας.

«Ό,τι έγινε έγινε. Είπαμε καλή επιτυχία στον Κυργιάκο. Έφυγε τελευταία στιγμή κι αυτό είναι που μας πειράζει. Όμως οι παίκτες πιστεύω ότι θα βρουν τη δύναμη για να παίξουν καλύτερα».

– Η υπομονή σας πότε θα εξαντληθεί; Είστε ο κυματοθραύστης όλων αυτών που συμβαίνουν με αποκορύφωμα την περίπτωση του Κυργιάκου.

«Δεν θέλω να δώσω κάποια απάντηση. Όπως καταλαβαίνετε το μόνο που ενδιαφέρει εμένα και την ομάδα είναι το αποψινό ματς, τίποτε άλλο».

– Ένα σχόλιο για τον Αραούχο;

Είναι έτοιμος να παίξει;

«Από τη στιγμή που θα διαπιστώσω ότι θα είναι έτοιμος, τότε θα μπει στην ομάδα και θα παίξει».

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ΑΕΚ θα παραταχθεί απόψε με σύστημα 4-2-3-1. Πιθανή σύνθεση: Σάχα, Κουτρομάνος, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Άλβες, Μάκος, Ενσαλίβα, Λεονάρντο, Μαντούκα, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.

●●● Σήμερα αναχωρεί ο Κυργιάκος για το Λίβερπουλ, όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει συμβόλαιο με τους «Κόκκινους».

ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Σήμερα αναχωρεί ο Κυργιάκος για το Λίβερπουλ, όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει συμβόλαιο με τους «Κόκκινους»