Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται 28χρονος που πάσχει από νέα γρίπη, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την απομόνωση όπου βρισκόταν, στην Εντατική Μονάδα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, όταν παρουσίασε έντονη δύσπνοια.

Εν τω μεταξύ, οκτώ περιστατικά εμπυρέτου ιώσεως διαπιστώθηκαν σε μέλη του πληρώματος της φρεγάτας«Ναυαρίνον» που συμμετέχει σε νατοϊκή δύναμη και επιχειρεί κατά των πειρατών στον κόλπο του Άντεν. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ για προληπτικούς λόγους το πλοίο διατάχθηκε να πλεύσει προς το πλησιέστερο λιμάνι – Τσιμπουτί- για περεταίρω εξετάσεις των ασθενών. Το ΓΕΝ αναφέρει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης του υπολοίπου πληρώματος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο 28χρονος προσήλθε στο ναυτικό νοσοκομείο την Κυριακή με έντονα συμπτώματα γρίπης (υψηλό πυρετό, έντονο βήχα), λάμβανε αντιιικά και αντιβίωση. Χθες, παρουσίασε δύσπνοια και σήμερα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Οι γιατροί των διασωλήνωσαν και τον μετέφεραν στην εντατική.

Ο 28χρονος δεν βρισκόταν στη μονάδα όπου υπηρετεί, αλλά σε διακοπές σε νησί του Αιγαίου.Υπό επιτήρηση βρίσκονται οι υπόλοιποι ασθενείς που νοσηλεύονταν στο θάλαμο που εισήχθη κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στο νοσοκομείο.