Χωρίς περικοπές θα προβάλλεται και πάλι στο Μουσείο της Ακρόπολης το επίμαχο βίντεο του Κώστα Γαβρά για την ιστορία του Παρθενώνα. Ο διευθυντής του μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής, συμφώνησε με τον σκηνοθέτη να αποκατασταθεί η ακεραιότητα του φιλμ. Προσπάθησε, ωστόσο, να ικανοποιήσει και την πλευρά της της Εκκλησίας, αποφαινόμενος ότι οι εικονιζόμενοι στην επίμαχη σκηνή «είναι άνθρωποι της εποχής και όχι ιερωμένοι».

«Όπως είχα δημοσίως δεσμευτεί, συνομίλησα σήμερα επί μακρόν με τον σκηνοθέτη κ. Γαβρά για το ενημερωτικό φιλμ της ιστορίας του Παρθενώνα που προβάλλεται στο Μουσείο της Ακρόπολης», είπε ο κ. Παντερμαλής. «Μετά από εκτενή διάλογο και ανάλυση που έγινε γύρω από τις ιστορικές αναφορές και την καλλιτεχνική παρουσίασή τους, ο κ. Γαβράς διευκρίνησε απολύτως ότι στην επίμαχη σκηνή του φιλμ δεν απεικόνιζε ούτε υπονοούσε ότι οι καταστροφές έγιναν από ιερείς, αλλά από ανθρώπους της εποχής. Κατόπιν αυτής της αυτονόητης διευκρίνισης του κ. Γαβρά, την οποία ως ιστορική αποτύπωση αποδέχεται το Μουσείο, το ενημερωτικό φιλμ θα συνεχίσει να προβάλλεται κανονικά».

Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είχε ζητήσει την απόσυρση του εν λόγω βίντεο, υποστηρίζοντας ότι οι ανδρικές φιγούρες που εμφανίζονται να σφυροκοπούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, παραπέμπουν σε ορθόδοξους ιερείς.