Μπροστά στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου όπου περάσατε τη νύχτα, ψάχνετε το πορτοφόλι σας για να πληρώσετε και ανακαλύπτετε ότι δεν έχετε μία. Ούτε ευρώ δεν έχει μείνει. Τα έκλεψε κανείς; Κι έτσι να είναι, ποιος θα το πίστευε; Τι γίνεται τώρα, αυτό είναι το θέμα. Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα ούτε τα ξεβράζει η θάλασσα. Και η λύση δεν είναι πάντα ένα τηλεφώνημα σε φίλους και γονείς.

Γιατί υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις για όσους δεν θέλουν να χρωστούν σε κανέναν. Πάντα βρίσκονται λύσεις για τον επινοητικό και θαρραλέο ταξιδιώτη.

Το διαδικτυακό ταξιδιωτικό περιοδικό «ΒraveΝewΤraveler» παρουσιάζει μερικές από αυτές.

Η τύχη ευνοεί θαρραλέους και επινοητικούς

Ταξιδιωτικός συντάκτης

Για πολλούς είναι η απόλυτη ταξιδιωτική δουλειά. Δεν είναι δύσκολο, θέλει όμως έμπνευση και φαντασία, αλλά και να ξέρεις σε ποιες on line εκδόσεις να απευθυνθείς. Κάντε μια έρευνα πριν φύγετε και, πού ξέρετε, μπορεί να γίνετε ο επόμενος Χάντερ Τόμσον!

Χρησιμοποιήστε τη φωτογραφική σας μηχανή

Εντάξει, ίσως το «Νational Geographic» να μην έχει αυτήν τη στιγμή κενή θέση φωτογράφου για την εξοχότητά σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι φωτογραφίες σας δεν αξίζει να έχουν το δικό τους κοινό. Προσπαθήστε λοιπόν να πουλήσετε τα τοπία και τα πορτρέτα σας σε ταξιδιωτικές εκδόσεις ή να τα διαθέσετε σε μια εταιρεία του είδους, όπως η Getty Ιmages, η Αndes Ρress Αgency και η Shutterpoint. com.

Δημοσιογραφικά βίντεο

Με το ΥouΤube, τα ερασιτεχνικά βίντεο έχουν πλέον μεγάλη ζήτηση. Θα μπορούσατε να γίνετε λοιπόν ερασιτέχνες κινηματογραφιστές, να δημιουργήσετε το δικό σας μπλογκ όπου θα φορτώνετε τα βίντεό σας ή απλώς να τα πουλήσετε σε κάποιο τουριστικό σάιτ.

Εργασία σε βιβλιοπωλείο

Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βρει διέξοδο ο μικρός διανοούμενος που κρύβετε μέσα σας. Μια άλλη ιδέα για όσους βρεθείτε στο Παρίσι είναι το «Shakespeare and Company», όπου ο ιδιοκτήτης του προσφέρει δωρεάν φιλοξενία με αντάλλαγμα ασφαλώς τη δουλειά, αλλά και την υπόσχεση ο υπάλληλος να διαβάζει τουλάχιστον ένα βιβλίο την ημέρα.

Βάψιμο

Δεν χρειάζεται να έχετε ταλέντο ζωγράφου: έναν τοίχο, μια μάντρα, μερικά κάγκελα, όλοι μπορούμε να τα βάψουμε.

Πόκερ στο Ίντερνετ

Έξοχος τρόπος να κερδίσει κανείς χρήματα, με την προϋπόθεση ότι έχει ιδέα από πόκερ και του αρέσει το ρίσκο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρηματοδότησαν με αυτόν τον τρόπο τα ταξίδια τους. Αν πάντως διαπιστώσετε ότι εθίζεστε στο σπορ, καλύτερα να το εγκαταλείψετε όσο είναι καιρός.

Εργασία σε ξενώνα

Πολλοί ξενώνες νέων προσλαμβάνουν για μερική απασχόληση εργαζομένους με αντάλλαγμα πιο χαμηλές τιμές στα δωμάτια. Βέβαια, το να καθαρίζεις το δωμάτιο στο οποίο κοιμήθηκε κάποιος ξένος μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που είχατε ονειρευτεί, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για να βγάλετε γρήγορα μετρητά.

Μασάζ

Γυρίστε λίγο πίσω τον χρόνο και σκεφτείτε αν ακούσατε κάποια στιγμή τον/τη σύντροφό σας να σας λέει πόσο υπέροχο μασάζ κάνετε. Ίσως ήρθε η ώρα να γοητεύσετε περισσότερους αυτήν τη φορά και μάλιστα να πληρωθείτε γι΄ αυτό. Μπορείτε να βρείτε πρόθυμους πελάτες στην παραλία. Πριν βγείτε, επενδύστε ελάχιστα χρήματα σε λίγο λάδι, καθαρίστε τα νύχια σας και φορέστε το πιο σαγηνευτικό σας χαμόγελο…

Ξεχορτάριασμα

Το μόνο που χρειάζεται ορισμένες φορές είναι αποφασιστικότητα. Και όταν μένει κανείς απένταρος, γιατί να μην είναι αποφασιστικός; Τα κουδούνια στα σπίτια τοποθετήθηκαν για να τα χτυπάνε οι ξένοι, έτσι κι εσείς μπορείτε να χτυπήσετε ορισμένα από αυτά και να ρωτήσετε αν οι ένοικοι χρειάζονται βοήθεια στο καθάρισμα του κήπου, κούρεμα στο γρασίδι ή ένα χεράκι παραπάνω για τις χειρωνακτικές δουλειές που έμειναν πίσω.

Πλύσιμο πιάτων

Παραδοσιακή μέθοδος και πάντα αποδοτική. Αρκεί να αντέχετε το στρες που έχει η δουλειά στην κουζίνα ενός εστιατορίου. Πού ξέρετε, μπορεί και να κλέψετε μερικά μυστικά μαγειρικής και να γίνετε ένας διάσημος σεφ!

Δωρεά αίματος (ή σπέρματος)

Εντάξει, δεν σας αρέσει πολύ η ιδέα. Αλλά βγάζετε σίγουρα χρήματα, και βοηθάτε να σωθούν ζωές- ή υπολήψεις. Και στο κάτω κάτω, αυτό το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό είναι ακριβό.

Πουλάω, άρα υπάρχω

Κάθεστε και κοιτάτε εκείνη την κούκλα που ψωνίσατε από τη Ρουμανία, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν σας άρεσε. Γιατί να την πετάξετε; Τη βγάζετε από το σακίδιό σας στον επόμενο προορισμό και την πουλάτε ή τη φωτογραφίζετε και τη στέλνετε στο ebay. Αντίο και σαλπάρουμε!

Η εργασία σε ένα ιστιοπλοϊκό ή σε ένα κρουαζιερόπλοιο- μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία- θα σας προσφέρει χρήματα κι ένα ταξίδι ή και πολλά, ποιος ξέρει…

Γιατί όχι λοιπόν; Στο Ίντερνετ μπορείτε να αναζητήσετε εργασία στις ιστοσελίδες όπου αναζητούν πληρώματα για τα σκάφη, αλλά και μια βόλτα στο λιμάνι μπορεί να σας βοηθήσει.

Ανακύκλωση

Ναι, η προστασία του περιβάλλοντος έχει την αμοιβή της. Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η παράδοση μπουκαλιών για ανακύκλωση είναι εργασία που αμείβεται. Έτσι, η συγκέντρωση μεταλλικών κουτιών ή γυάλινων μπουκαλιών από τον δρόμο, τα πάρκα και τους δημόσιους χώρους εστίασης μπορεί να γεμίσει για λίγο τις τσέπες σας.

Πλανόδιος μουσικός

Με ταλέντο ή και χωρίς, αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βγάλετε μερικά χρήματα. Καλό θα ήταν πάντως να βεβαιωθείτε ότι δεν θα σταθείτε στο σημείο το οποίο έχει «κλείσει» κάποιος άλλος πριν από εσάς. Επίσης, καλό θα ήταν να ελέγξετε αν είναι νόμιμο να το κάνετε. Σε περίπτωση δε που δείτε όργανα της τάξης να πλησιάζουν, μην περιμένετε να ρίξουν νόμισμα στο καπέλο- βάλτε το στα πόδια και χωρίς αυτό.