ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ να κάτσει η σκόνη από τη μεγάλη αποχή της Κυριακής, αλλά η ψήφος σε Πράσινους μέσα στο κλίμα έρχεται να δέσει και με την επόμενη μέρα στην αγορά.

Η αποτίμηση, ο καβγάς και οι κόντρες στα κόμματα για τις ευρωκάλπες κυριαρχούν, βέβαια, στην επικαιρότητα.

Η πρόταση όμως, παραμονές εκλογών, για συνάντηση αυτοπροσδιορισμού στη γωνία Κεμάλ – Αγίου Δημητρίου στη Μακεδονία, φαίνεται να συμπληρώνεται με τη χθεσινή πρόκληση Ερντογάν για άνοιγμα στη Χάλκη αλλά με συμψηφισμό στη Θράκη και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και τα εθνικά θέματα.

Έτσι τώρα η συνέχεια αναμένεται στο Στρασβούργο ή στις Βρυξέλλες, όπου η ατζέντα «Πράσινοι, περιβάλλον και ενέργεια» χωράει κουβέντα και για την ένταξη της Τουρκίας, μαζί με τους δρόμους του αερίου, αγωγούς, αλλά και πράσινα πυρηνικά δίπλα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όλα αυτά, βέβαια, «συμβαίνουν» με άλλοθι το περιβάλλον, την ποιότητα και την Ευρώπη.

Μέσα στην ύφεση, όμως, είναι σε εξέλιξη το νέο παιχνίδι από το καρτέλ του πετρελαίου, με αποτέλεσμα μέσα σε μια εβδομάδα η τιμή να φθάνει πάλι στα εβδομήντα δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα, η εξοικονόμηση ενέργειας και με κοινοτικές επιδοτήσεις ξαναζεσταίνει την αγορά και σπρώχνει τον κόσμο να ακουμπήσει τα ρέστα του σε αντιπροσωπείες, πολυκαταστήματα και δόσεις, αφού ήδη η Ελλάδα αναστενάζει:

● Με την απόσυρση κλιματιστικών που γίνεται με επιδότηση, αλλά αφού ήδη στα καινούργια οι τιμές έχουν πιάσει ταβάνι.

● Με δεύτερο γύρο που φτιάχνει τζίρο στα μαγαζιά για οικιακές συσκευές.

● Και ακόμη ένα πρόγραμμα για κουφώματα, πόρτες και λάμπες. Και όλα τα κόμματα να δηλώνουν στην αναμέτρηση και οικολόγοι.

Κάπως έτσι υπήρξε, την Κυριακή, η ψήφος εποχής.

ΥΓ: Και αποχής