Την περιγράφουν ως το αντίστοιχο του Ρωμαίου μονομάχου στον 21ο αιώνα- και είναι πραγματικά δύσκολο να το αμφισβητήσεις. Η σωματική αντοχή που απαιτεί αυτό που κάνει, υπερβαίνει αυτή πολλών επαγγελματιών αθλητών· έχει εξίσου κακή φήμη και μια απ΄ αυτές τις ημέρες η δουλειά της μπορεί να τη σκοτώσει.


Oνομάζεται Μαρίνα Χατζή. Όμως είναι περισσότερο γνωστή με το επαγγελματικό της όνομα: Σάσα Γκρέι. Το πήρε εν μέρει από το μυθιστόρημα του Όσκαρ Ουάιλντ «Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι» και από την περιβόητη «κλίμακα του Κίνσεϊ» για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανδρών (οι περισσότεροι από εμάς υποτίθεται ότι βρισκόμαστε στην γκρίζα περιοχή). Σε συνεντεύξεις, πετάει το όνομα του Γάλλου σκηνοθέτη Ζαν-Λικ Γκοντάρ ή του Ζαν-Πολ Σαρτρ…

Και ναι, η Σάσα Γκρέι είναι μια πορνοστάρ. Ένα νέο είδος πορνοστάρ, καθώς τα απίθανα πράγματα που η 21 ετών ελληνικής καταγωγής Καλιφορνέζα είναι πρόθυμη να κάνει μπροστά στην κάμερα, υπερβαίνουν τα όρια της πορνογραφίας και τοποθετούνται ανάμεσα στα βασανιστήρια και το τσίρκο.

Τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει…

Πέραν των παραπάνω αξιοσημείωτα είναι η ευφυΐα της και η εντυπωσιακά ωραία εμφάνισή της. Για να μη μιλήσουμε για το γεγονός ότι προσελήφθη ως μοντέλο από την κορυφαία εταιρεία μόδας Αmerican Αpparel (πόζαρε με κάλτσες) και επελέγη ως η πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία με θέμα την ύφεση «Τhe Girlfriend Εxperience», σε σκηνοθεσία του τιμημένου με Όσκαρ Στίβεν Σόντερμπεργκ. Η Γκρέι υποδύεται ένα κολγκερλ των 2.000 δολαρίων την ώρα, στο Μανχάταν, όμως το πρόβλημα είναι ότι δεν μοιάζει πραγματική. Πράγμα που με οδηγεί στο θέμα μου.

Δεν μπορώ να αποφασίσω αν η ίδια η Σάσα Γκρέι είναι πραγματική ή αν της έκανε πλύση εγκεφάλου μια σκοτεινή ανώτερη δύναμη και την έστειλε στις ΗΠΑ για να μας πυροβολήσει, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, στη συλλογική ψυχή μας. Δεν θα πέθαινε η ψυχή σας, αν ήταν η κόρη σας που έκανε αυτά που κάνει εκείνη;

Όμως αν κάποιος της έκανε πλύση εγκεφάλου, έκανε, μα τον Θεό, καλή δουλειά. Έχει ακόμη και δικό της βίντεο μπλογκ, το οποίο χρησιμοποιεί για να αποκρούει τις επιθέσεις του Τύπου. Μόνο που δεν υπήρξαν πραγματικά επιθέσεις εναντίον της από τα μέσα ενημέρωσης. Όλη η ηθική οργή της Αμερικής φαίνεται ότι στρέφεται κατά της Γουόλ Στριτ και της Τζένεραλ Μότορς.

Αντίθετα, το θέαμα της Σάσας Γκρέι ως γυναικείου προτύπου μόλις που προκάλεσε κάποιους ψιθύρους.

Η εκμετάλλευση

«Νομίζω πως όλο και περισσότερο βλέπει κανείς γυναίκες που θέλουν να κάνουν πορνό», είπε πρόσφατα σε μια συνέντευξη. «Υπάρχουν πάρα πολλές από εμάς που είμαστε τόσο έκφυλες όσο και οποιοσδήποτε άλλος και απολαμβάνουμε να το κάνουμε». Κι αν αυτό είναι αλήθεια; Στο κάτω κάτω, κάνοντας αυτό που λέει ότι της αρέσει, η Γκρέι έβγαλε εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια δολάρια, πρωταγωνίστησε σε μια χολιγουντιανή ταινία που επαινέθηκε από τους κριτικούς, ίδρυσε τη δική της εταιρεία παραγωγής και σκηνοθέτησε την πρώτη της «ταινία μεγάλου μήκους για ενηλίκους» (σας παρακαλώ να μη ρωτήσετε τον τίτλο). Ίσως αυτοί που υφίστανται εκμετάλλευση να είναι οι θαυμαστές της.

Ή ίσως είναι απλώς αμοιβαίο.

15 λεπτά «ενήλικης» δημοσιότητας


ΕΝΩ Η ΣΑΣΑ ΓΚΡΕΪ είναι σαφώς ένα νέο είδος πορνοστάρ, μπορεί επίσης να είναι το τελευταίο είδος πορνοστάρ, με την έννοια των ηθοποιών που αμείβονται. Όπως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων του Ντιτρόιτ και οι εφημερίδες των μεγάλων πόλεων της Αμερικής, η κάποτε προστατευμένη από την ύφεση βιομηχανία της «ενήλικης» διασκέδασης του Λος Άντζελες είναι σήμερα απαρχαιωμένη λόγω της νέας τεχνολογίας. Και δεν είναι μόνο τα πορνοκλίπ στο ΥouΤube που κάνουν τη ζημιά. Είναι και η αφθονία από ψηφιακές κάμερες, κινητές ιντερνετικές συνδέσεις, αλκοόλ και εφήβους με προβληματική κρίση. Χάρη στη νέα τρέλα του «sexting» (από τις λέξεις sex και texting, περιγράφει την αποστολή ηλεκτρονικών σεξουαλικών μηνυμάτων ή φωτογραφιών, κυρίως μεταξύ κινητών τηλεφώνων), όλοι μπορούν και πιθανόν θα γίνουν πορνοστάρ για 15 λεπτά. Το αν θα το μετανιώσουν αργότερα είναι άλλο θέμα.

Αν χρειάζεται κανείς απόδειξη ότι η αμερικανική βιομηχανία της «ενήλικης» διασκέδασης έχει πέσει στα γόνατα (τρόπος του λέγειν), δείτε απλώς τους ανθρώπους που έχουν προσληφθεί για να τη διευθύνουν: δημοσιογράφοι. Πρώτα ήταν ο Μάικλ Πρέκερ, ο βετεράνος ξένος ανταποκριτής της «Dallas Μorning Νews», ο οποίος ανέλαβε τη διεύθυνση ενός κλαμπ στριπτίζ αφού του προτάθηκε εθελουσία έξοδος από την εφημερίδα του. Και μετά, την περασμένη Δευτέρα, ανακοινώθηκε πως ο Σκοτ Ν. Φλάντερς, ο οποίος διηύθυνε την «Οrange County Register», θα αντικαταστήσει την κόρη του Χιου Χέφνερ, επικεφαλής του «Ρlayboy» (για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι πωλείται και ενδιαφέρεται να το αγοράσει ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον).

Είμαι σίγουρος ότι και οι δυο τους είναι πολύ ταλαντούχοι. Όμως πιστέψτε το επειδή σας το λέω: αν υπάρχει στη γη μια ομάδα ανθρώπων που μπορεί να εξασφαλίσει ότι το σεξ δεν θα πουλήσει, είναι αυτή που διηύθυνε τα τελευταία λίγα χρόνια τις εφημερίδες της Αμερικής.