«Τριάντα εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για την επιχορήγηση του τετραετούς κύκλου της προολυμπιακής προετοιμασίας για τους αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, από τα οποία τα οκτώ θα δοθούν μέσα στο 2009», τόνισε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη νίκη του και την ανάληψη των καθηκόντων του, εκθειάζοντας τη συνεργασία της ΕΟΕ με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το υφυπουργείο Αθλητισμού, τα οποία την περασμένη Δευτέρα έκαναν τις σχετικές ανακοινώσεις. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΟΕ επεσήμανε ότι «… για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια εγκρίθηκε τόσο νωρίς από την Πολιτεία ο ετήσιος προϋπολογισμός των αθλητικών ομοσπονδιών και πλέον όλοι έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να γνωρίζουν το ακριβές ποσό της χρηματοδότησής τους για το 2009, αλλά και να λειτουργήσουν καλύτερα θέτοντας τέλος σε σχετικά προβλήματα του παρελθόντος». Επίσης ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο λέγοντας ότι γίνονται διάφορες ενέργειες προκειμένου να ανοίξει ξανά όχι μόνο για τους επισκέπτες και τους τουρίστες, αλλά και για να λειτουργήσει σαν μια κυψέλη άθλησης. Επίσης προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της βίας και της χυδαιολογίας στον αθλητισμό ώστε να εξαλειφθούν με κάθε τρόπο οι σκηνές που αμαυρώνουν τις προσπάθειες των αθλητών.

Τέλος, ο κ. Καπράλος αναφερόμενος στα χρήματα που βρέθηκαν στα ταμεία της ΕΟΕ είπε: «Στα ταμεία δεν βρέθηκαν 9 εκατομμύρια ευρώ, αλλά 4,9 εκατομμύρια. Από αυτά τα χρήματα, το ένα εκατομμύριο ανήκει σε εταιρεία η οποία το είχε διαθέσει για τον περιβάλλοντα χώρο της αρχαίας Ολυμπίας. Συμπερασματικά, το ποσό που έχουμε στη διάθεσή μας για τη λειτουργία της ΕΟΕ είναι 3,9 εκατομμύρια ευρώ».

ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ

Γίνονται ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει όχι μόνο ως αξιοθέατο αλλά- ύστερα από πολλά χρόνια – ξανά σαν κυψέλη άθλησης