Την αποχή στοχοποιεί πλέον το ΠΑΣΟΚ ως βασικό αντίπαλο για τη διεύρυνση της διαφοράς του από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές και παράλληλα ρίχνει τους τόνους για να μη συμβάλει στην πόλωση που αποτελεί- όπως πιστεύει- βασικό συστατικό της αποχής.
Μετρήσεις που έχει στη διάθεσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν ότι η αποχή αποτελεί σοβαρό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά του να πετύχει μία ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα είναι η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ να προσαρμοστεί σ΄ αυτό το πλαίσιο και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συγκεκριμένες αναφορές στην αναγκαιότητα οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις εκλογές της 7ης Ιουνίου. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα που έγινε στα γραφεία της Ιπποκράτους, ότι «το ΠΑΣΟΚ συνδέει τις ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές». Επίσης, τόνισε με έμφαση: «Το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ προς τους πολίτες είναι μήνυμα συμμετοχής και κινητοποίησης».
Λιτή προεκλογική καμπάνια
Παράλληλα αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, κάνουν λόγο για μια «λιτή» προεκλογική καμπάνια «προσαρμοσμένη στο πνεύμα των καιρών». Το ίδιο λιτά θα είναι και τα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ (170 σε όλη τη χώρα)- απόψε εγκαινιάζεται το κεντρικό εκλογικό κέντρο στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στην Ιπποκράτους, μάλιστα, μιλάνε για μια πρώτη νίκη επί της Νέας Δημοκρατία, καθώς η Ρηγίλλης αποφάσισε να αλλάξει το δικό της εκλογικό κέντρο στην Πλατεία Συντάγματος και να το κάνει παρόμοιο με αυτό του ΠΑΣΟΚ…
Τις επόμενες μέρες θα προβληθεί και η τηλεοπτική καμπάνια του Κινήματος (είναι έτοιμα ήδη τα τρία πρώτα τηλεοπτικά σποτ).
Ομιλία Γιώργου
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη χθεσινή ομιλία του προς τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ συνδέει τις ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές «στο ύφος, στο μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε και στα επιχειρήματα» και συμπλήρωσε ότι «θέλουμε οι πολίτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να αλλάξει πορεία η χώρα». Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που κατάφερε να συνδιαμορφώσει συνθήκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να διεκδικήσει προς όφελος της Ελλάδας.
Αντιδιέστελε μάλιστα τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη με εκείνη της Νέας Δημοκρατίας, την οποία κατηγόρησε για παθητικότητα στο πλαίσιο της Ένωσης. Όπως είπε «το κυβερνών κόμμα ανατρέχει συνέχεια στο ΄80 και στην ένταξη της χώρας, χωρίς να δείξει κάτι άλλο».
«Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές»
ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι σκοπεύει να εξαντλήσει τη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο. Σε παρέμβαση που έκανε στο κεντρικό δελτίο του Μega, δήλωσε επίσης ότι «δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές», δήλωση που προφανώς αφορά την παρατεινόμενη συζήτηση ότι οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων Ν.Δ.
και ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να εξαντλήσουν την πενταετή θητεία τους, αλλά στόχος τους είναι να επιστρέψουν σύντομα στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Το Μega μετέδωσε ότι σχετική δήλωση σε συνεργάτη του έκανε και η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. Μαρ.
Γιαννάκου, η οποία φέρεται να δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Πάντως, δημόσια δήλωση δεν έχει κάνει ακόμη η κ. Γιαννάκου.








