Και ξαφνικά ανησύχησαν.

Τους έπιασε ο πόνος, λέει, για την ανεργία και τη λιτότητα. Έτσι, πρωί πρωί, σήμερα έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο για όλα αυτά.

Βέβαια θα είναι λίγο δύσκολο να δικάσουν εαυτούς τα μέλη της κυβέρνησης, αφού η δική τους πολιτική έχει οδηγήσει σε αυτό το χάλι.

Το πράγμα όμως έχει απογίνει με την κρίση και τις τελευταίες αποφάσεις να στέλνουν πάλι τον λογαριασμό να τον πληρώσουν οι πολίτες.

Μια που μυρίζει όμως εκλογές, έστω και αν είναι για την Ευρώπη, και οι δημοσκόποι έχουν πιάσει για τα καλά δουλειά, φαίνεται πως κάποιο επικοινωνιακό πακέτο είναι στα σκαριά.

Από χθες το βράδυ κιόλας, κάποιοι στην κυβέρνηση προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν τις δηλώσεις Παπαδήμου, λέγοντας ότι η ανάκαμψη μπορεί να αρχίσει νωρίτερα, ανεξάρτητα όμως από το αν η κουβέντα αφορά την ευρωζώνη και όχι εμάς.

Κάποιοι όμως φαίνεται ότι θέλουν να δείξουν πρόσωπο στους ανέργους μετά τις καταστροφικές διαπιστώσεις των πανεπιστημιακών που αποκαλύπτουν την κρυφή ανεργία στην αγορά, με θύματα χιλιάδες νέους σε όλη την Ελλάδα και καταγράφουν την επιδημία μερικής απασχόλησης και τους «νοικιασμένους» μισθωτούς με αμοιβές πείνας.

Ήδη η ΓΕΣΕΕ με αφορμή τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλεί την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να προβάλει σαν άλλοθι για νέο κύκλο λιτότητας τις προτάσεις του ΔΝΤ, γιατί αυτές οι πρακτικές βαθαίνουν και διευρύνουν την ύφεση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών.

Κοντά σ΄ αυτά, έρχεται και η καταγγελία από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση «κλείνει τα μάτια» απέναντι στο «καρτέλ των τραπεζών».

Και οι πολίτες πληρώνουν.

ΥΓ: Για όλα.