Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης στο Γαλάτσι θα μετατραπεί σε μεγάλο τριώροφο εμπορικό κέντρο, με 180 καταστήματα που θα καταλαμβάνουν 15.000 τ.μ., θα ενισχυθεί με τη διάνοιξη τριώροφου υπόγειου γκαράζ για τουλάχιστον χίλια τριακόσια αυτοκίνητα.

Κι όλα αυτά, παρά τις αντιδράσεις γειτονικών δήμων και δεκάδων οργανώσεων για την επιβάρυνση που θα φέρει η αλλαγή των χρήσεων σ΄ έναν χώρο που προοριζόταν για αθλητισμό, πολιτισμό, πράσινο, αναψυχή. Η απόσταση που χωρίζει τις σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις, όπως και τα τέσσερα νέα ανοιχτά γήπεδα- πινγκ πονγκ, μπάσκετ, παγοδρόμιο, μπάντμιντον- που θα κατασκευασθούν σε μια έκταση 91 στρεμμάτων απέναντι από την Ομορφοκκλησιά Γαλατσίου, τον ναό του Αγίου Γεωργίου που έχει κηρυχθεί και προστατευόμενο βυζαντινό μνημείο του 12ου αιώνα, είναι τόσο μεγάλη (230 μ.), ώστε ούτε τα αυξημένα επίπεδα θορύβων και ρύπων, ούτε οι δονήσεις του εδάφους κατά την εκτέλεση των εργασιών, ούτε η εν γένει επιβάρυνση της περιοχής μπορεί να προκαλέσουν άμεση ή έμμεση βλάβη στο εκκλησάκι που αποτελεί το «τοπόσημο» της περιοχής.

Με βαριά καρδιά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, παρά τις αρνητικές εισηγήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, ενέκρινε τελικά τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία υποβλήθηκε από την εταιρεία Ρark Αvenue που θα μετατρέψει τον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων και πρασίνου σε τόπο εμπορίου και αναψυχής με κινηματογράφους και εστιατόρια.

Περιορίστηκε δε να διατυπώσει τον όροευχή να εξετασθεί από τους μελετητές η δυνατότητα περιορισμού των εμπορικών δραστηριοτήτων. Ζήτησε όμως να υποβληθούν προς έγκρισιν οι τελικές μελέτες, ώστε να φανεί ότι εξωτερικά τουλάχιστον το κτίριο δεν θα παρουσιάζει «εικόνα καρναβαλιού με φώτα και διαφημίσεις».

Επέβαλε επίσης τον όρο να φροντίσει η εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος χώρου της Ομορφοκκλησιάς, η οποία σημειωτέον δεν βρίσκεται εντός και παραμένει κλειδωμένη, αν και διαθέτει υπέροχο τοιχογραφικό διάκοσμο. Άλλος όρος είναι να μην τοποθετηθούν φωτεινές επιγραφές προς την εκκλησία και να τοποθετηθούν κολονάκια και άλλα φυσικά εμπόδια για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης στάθμευσης κοντά στο μνημείο. Επίσης να δημιουργηθεί διάδρομος πρόσβασης με ενημερωτικές πινακίδες από τον χώρο του εμπορικού κέντρου προς την Ομορφοκκλησιά.