ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗευθεία για τις εκλογές τώρα, αλλά οικονομία και πολιτική μένουν από προοπτική.

– Με τον πρώην υπουργό να μη λέει να παραιτηθεί από τη ζωή (και την πολιτική) στην άγονη γραμμή, έστω κι αν η ψηφοφορία δεν έβγαλε πέναλτι.

– Με την ακρίβεια να τρέχει πίσω από τις τιμές στις ιδιωτικές ετικέτες στα ράφια των σούπερ μάρκετ και να ΄ρχεται γάντι σε μια κυβέρνηση που τα ΄χει δώσει όλα σε αυτούς που κάνουν κουμάντο στην αγορά.

– Με τις τράπεζες να φτιάχνουν κλίμα στο Χρηματιστήριο, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να μαζέψει το σκαμπανέβασμα.

– Με δυνάμεις και πρόσωπα της αγοράς να «αρμέγουν» την κρίση που αυτά προκάλεσαν, εξασφαλίζοντας κέρδη και τσάμπα ρεκλάμα και από το γάλα.

– Με τη βιομηχανία να βρίσκει άλλοθι και να φορτώνει στις πλάτες του κόσμου τις ζημιές της, επιβάλλοντας εβδομάδα τεσσάρων ημερών στους εργαζομένους.

– Με τις αντιπροσωπείες να μην προλαβαίνουν τις παραγγελίες σε χλιδάτα τζιπ και Ι.Χ., αφού η κυβέρνηση επιδοτεί με δανεικά το όνειρο του κοσμάκη να κυκλοφορεί με μια ρόδα στην πλάτη.

– Με το καρτέλ στα καύσιμα να επιμένει να θησαυρίζει, αφού η τιμή στην αντλία δεν λέει να πέσει, ακόμα και όταν το αργό είναι στα χαμηλά του. Κατά τ΄ άλλα ο Πρωθυπουργός κάνει τη δική του πράσινη επιλογή και «ανάπτυξη» με το τριφύλλι στο Μαξίμου και τους αγρότες στους δρόμους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όμως, με ακροατήριο τη νέα γενιά, λέει «όχι» στην εξαγορά θεσμών από συμφέροντα.

Αύριο, βέβαια, στη Θεσσαλονίκη αρχίζουν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης. Οι αποφάσεις, όμως, λαμβάνονται στο κέντρο.

ΥΓ: 1) Και για την Ελλάδα της Ευρώπης.

2) Που αναζητεί το δικό της πρόσωπο.