Το άσχημο κλίμα μέσα στο οποίο άρχισε η πρώτη συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όταν συγκροτήθηκε σε σώμα με την εκλογή προεδρείου και τη συγκρότηση των επιτροπών, συνεχίστηκε και χθες, έχοντας ως αποτέλεσμα τρία μέλη της να αποχωρήσουν καταγγέλλοντας παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αποφάσεις που έχουν ληφθεί προ πολλού. Όλα άρχισαν όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Φίλαθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) κ. Γιάννης Καρράς, που είχε εκλεγεί σ΄ αυτή τη θέση πριν από δύο μήνες, εξέφρασε την απόφασή του να παραιτηθεί λόγω φόρτου εργασίας. Η παραίτησή του έγινε δεκτή με αντεγκλήσεις, καθώς υπήρξαν μέλη της ΕΟΕ (Σγουρός) που του ζήτησαν να παραμείνει στη θέση του εκτιμώντας ότι πληρούσε όλα τα κριτήρια για να αντεπεξέλθει στο σημαντικό έργο της Επιτροπής. Η έκρηξη όμως έγινε όταν στη θέση του κ. Καρρά προτάθηκε και εκλέχθηκε ο κ. Γιώργος Λενός, ο οποίος είναι ένα από τα μέλη εκ προσωπικοτήτων που μπήκαν στην ΕΟΕ, αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Ιππασίας και θεωρείται άτομο της επιρροής του κ. Κούβελου. Με τον τελευταίο ο κ. Λενός πριν από λίγα χρόνια είχε σοβαρή αντιπαράθεση στην Ομοσπονδία Ιππασίας, αλλά στη συνέχεια παραμέρισε τις διαφορές του και είναι πλέον από τους στενούς συνεργάτες του αντιπροέδρου της ΕΟΕ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στην πρόταση αυτή αντέδρασαν έντονα οι κ.κ. Βασιλακόπουλος, Σγουρός και Διαθεσόπουλος, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η απόφαση προώθησης του κ. Λενού στη θέση του προέδρου της ΕΦΙΠ είχε ληφθεί πριν καν γίνει μέλος της ΕΟΕ και απλά ο κ. Καρράς ήταν το μεταβατικό πρόσωπο στην προεδρία, καθώς χθες ορίστηκε εκπρόσωπος της ΕΟΕ στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ). Παράλληλα τέθηκαν ερωτήματα αν η επιλογή του κ. Λενού πληρούσε όλα τα αντικειμενικά κριτήρια και γιατί δεν προτάθηκε κάποιο παλαιότερο μέλος με εμπειρία αναμφισβήτητη, ώστε οι αποφάσεις της ΕΦΙΠ να μην προκαλούν ειρωνικά σχόλια, όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Τελικά τα τρία μέλη της ΕΟΕ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για κομματισμό και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που δεν προάγουν το αθλητικό κίνημα.

Τέλος αποφασίστηκε να προταθεί ο κ. Κούβελος για τη θέση του γενικού γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, την οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό κατείχε ο κ. Κυριακού. Ο τελευταίος, μαζί με τους κ.κ. Σεβαστή και Κολυμπάδη, απουσίασε από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΟΕ.