Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι άφησε τον πάγκο στο 72΄ και τρία λεπτά αργότερα με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Λεβαδειακού δίνοντας στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό τη νίκη γοήτρου με 2-1 χθες στη Λιβαδειά.

Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, είχαν περισσότερο το μυαλό τους στον αγώνα ρεβάνς του κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης την ερχόμενη Πέμπτη στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την ημιτελική φάση.

Με σύνθεση ανάγκης ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι, ενώ η ομάδα της Λιβαδειάς προσπάθησε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας που θα εξασφάλιζε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Δεν τα κατάφερε, αφού ο Γκαλέτι είχε αντίθετη άποψη και με το γκολ που πέτυχε έφθασε τα 13, έχοντας ένα λιγότερο από τον επιθετικό της ΑΕΚ Μπλάνκο.

Το παιχνίδι ήταν ποιοτικά μέτριο και γρήγορα θα ξεχαστεί από τους φιλάθλους. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα τους Κόβατς, Κυριάκο Παπαδό- πουλο.

Φάνηκε ότι λείπουν παιχνίδια από τον Σλοβάκο τερματοφύλακα, ενώ ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός έδειξε καλά στοιχεία και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ως παρτενέρ του Άντζα.

Ο Τζόρτζεβιτς αγωνίστηκε πίσω από τον Ντάρμπισαϊρ, στη θέση του τραυματία Μπελούτσι.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέρασε πάσες στην επίθεση και ήταν οργανωτής στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο Λέτο στην αριστερή πλευρά δεν έδειξε μεγάλη διάθεση, ενώ αρνητικός ήταν ο Όσκαρ στην δεξιά πλευρά. Οι δύο αμυντικοί χαφ Γ. Παπαδόπου- λος, Μενδρινός διακρίθηκαν μόνο στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Ο τεχνικός του Λεβαδειακού Μόμτσιλο Βούκοτιτς χρησιμοποίησε τον Ντιμπαλά στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας συμπαραστάτες τους Κιάσσο (στον άξονα), Ναπολεόνι (δεξιά), Λεονάρντο (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή οι Ανδράλας, Ζησόπουλος προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Μπλάζιτς. Τη ζώνη στην άμυνα εφάρμοσαν οι Καψής, Μασάδο (κεντρικό δίδυμο), Μουλόπουλος (δεξιά), Κόλτζος (αριστερά).

ΑΡΧΗ ΜΕ ΝΤΙΜΠΑΛΑ

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο σκορ στο 17΄ από λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Ο Λεονάρντο έβγαλε σέντρα, ο αριστερός αμυντικός του Ολυμπιακού Λεονάρντο δεν κατάφερε να αποκρούσει, ο Ναπολεόνι έκλεψε την μπάλα, μπήκε μέσα στην περιοχή, «έπιασε» συρτό σουτ για να διώξει ασθενώς ο Βραζιλιάνος αμυντικός. Στη συνέχεια της φάσης ο Γκαλίτσιος «έστρωσε» στον Ντιμπαλά, ο οποίος με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Οι γηπεδούχοι δεν χάρηκαν για πολύ το γκολ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 28΄. Σε σέντρα του Όσκαρ, ο Ντάρμπισαϊρ που βρέθηκε σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ διεκδίκησε την μπάλα με τον Μουλόπουλο. Ο Καψής έγινε τελικός παραλήπτης, όμως στην προσπάθειά του να διώξει, την έστειλε πάνω στον Μασάδο. Η μπάλα γύρισε στον Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος από κοντά πέτυχε την ισοφάριση (1-1).

Οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία στο α΄ ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός με τον Ναπολενόνι (κεφαλιά άουτ στο 6΄) και ο Ολυμπιακός με τον Λέτο (σουτ άουτ στο 31΄).

Στο β΄ ημίχρονο η ομάδα του Βούκοτιτς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε την πειραϊκή ομάδα και δημιούργησε ευκαιρίες. Στο 64΄ ο Κιάσσος με σουτ «σημάδεψε» το κάθετο δοκάρι, στο 68΄ ο Κόβατς μπλόκαρε την μπάλα σε σουτ του Ναπολενόνι και στο 73΄ ο Ντιμπαλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 75΄ «μίλησε» ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός εκτέ λεσε με φάλτσο το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Μπλάζιτς (2-1).

ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Οι γηπεδούχοι έχασαν κλασική ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα με τον προωθημένο Μασάδο. Ο κεντρικός αμυντικός του Λεβαδειακού πήρε πάσα ακριβείας από τον Πιέτσνιακ, όμως αστόχησε έχοντας απέναντί του τον Κόβατς. Ο Ολυμπιακός είχε δύο ευκαιρίες να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ με τον Ντιόγκο (κεφαλιά εξ επαφής εξουδετέρωσε ο Μπλάζιτς στο 81΄) και με τον Όσκαρ (ψηλοκρεμαστό σουτ άουτ στο 87΄). Ο Βαλβέρδε έδωσε την ευκαιρία στα νέα παιδιά Κ. Παπαδόπουλο, Γ. Παπαδόπουλο, Γκαλίτσιο, Σοϊλέδη (πήρε τη θέση του Λέτο στο 61΄) να αγωνιστούν και θα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από τις προσπάθειές τους.

Εύκολο ήταν το έργο του Αθηναϊου διαιτητή Παπασταμάτη. Ήταν κοντά στις φάσεις και ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Πρώτα να μιλήσω με τον πρόεδρο


Θα μείνει ή θα φύγει; Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα στη Λιβαδειά πολιορκήθηκε από εκπροσώπους του Τύπου για το θέμα της παραμονής του στον Ολυμπιακό. Ο Βάσκος τεχνικός είπε: «Δεν μπορώ ν΄ απαντήσω μ΄ ένα ναι ή μ΄ ένα όχι. Μου αρέσει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, όμως πρώτα θα πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο».

Ο Βαλβέρδε είπε ακόμα: «Στόχος μας ήταν να δοκιμάσουμε κάποιους νέους παίκτες, όπως οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σοϊλέδης. Ο Παπαδόπουλος είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Τον γνωρίζω, γιατί προπονείται μαζί μας εδώ και αρκετό καιρό. Πρέπει να συνεχίσει να προπονείται με την ομάδα για να δείξει τι αξίζει. Ο Σοϊλέδης είναι μόνο έναν μήνα με τη μεγάλη ομάδα. Ήθελα να τον δω σ΄ έναν αγώνα πρωταθλήματος. Πρέπει να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς για τη Σούπερ Λίγκα. Έχει δυνατότητες. Είναι νέοι παίκτες, 17 ετών. Θέλουν χρόνο, γιατί τους λείπουν παιχνίδια. Πρόθεσή μας είναι να κερδίζουμε κάθε αγώνα. Το μυαλό μας αυτήν τη στιγμή είναι στο Κύπελλο. Θέλουμε όμως να συνεχίσουμε τις νίκες στο πρωτάθλημα για να διατηρήσουμε τη διαφορά που έχουμε και γιατί όχι να την αυξήσουμε από τους αντιπάλους μας».

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ…

Ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε για τις αποδόσεις που είχε το ματς Λεβαδειακού- Ολυμπιακού στο στοίχημα. «Εγώ δεν καταλαβαίνω πολύ καλά τα ελληνικά. Σκέφτομαι μόνο την ομάδα μου και τη νίκη».

Για ακόμη μία φορά ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για τις διαφορές του ελληνικού με το ισπανικό πρωτάθλημα: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό από το ισπανικό. Έχει μεγάλες διαφορές από την Ισπανία, όπου εκεί οι ομάδες έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Εκεί όλοι οι αμυντικοί παίζουν πολύ γρήγορα ενώ στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι πιο αργό. Πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός. Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να βοηθήσουν και οι διαιτητές».

Αναφερόμενος στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Βαλβέρδε υπογράμμισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Το αντιμετωπίζουμε σαν τελικό. Δεν σκεφτόμαστε τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά τον Αστέρα. Θέλουμε τη νίκη. Είναι το πρώτο ματς μετά την κατάκτηση του τίτλου που θα παίξουμε στην έδρα μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας».

ΒΕΒΑΙΟΣ

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Λεβαδειακού Μόμτσιλο Βούκοτιτς εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ομάδα του θα παραμείνει στην κατηγορία.

Τόνισε: «Χάσαμε την ευκαιρία να ησυχάσουμε σε ό,τι αφορά την υπόθεση της παραμονής μας στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Να τελειώσουμε δηλαδή και μαθηματικά το θέμα της παραμονής μας. Βλέπω και από τα άλλα αποτελέσματα ότι βρισκόμαστε κοντά στον στόχο μας. Θα σωθούμε σίγουρα. Απομένουν δύο ματς για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε έναν βαθμό και θα καταφέρουμε να τον πάρουμε».

Για το στοίχημα και τις αποδόσεις που υπήρχαν για το ματς ρωτήθηκε και ο προπονητής του Λεβαδειακού. «Δεν με ενδιαφέρει το στοίχημα. Εμένα με απασχολούν τα αποτελέσματα της ομάδας μου».

Μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους


Πιάνει δουλειά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος επέστρεψε προχθές από τις ΗΠΑ. Ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» έχει προγραμματίσει να μεταβεί αύριο στα γραφεία της ΠΑΕ στο Πασαλιμάνι για να συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον διευθυντή του τμήματος σκάουτινγκ Δημήτρη Θεοδωρίδη. Στη συνέχεια ο κ. Κόκκαλης πρόκειται να δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας.

Ο κ. Κόκκαλης θα συζητήσει με τον στενό συνεργάτη του κ. Χρυσικόπουλο για την παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε και τους όρους που πρόκειται να μπουν στο νέο συμβόλαιο, τις ανανεώσεις συμβολαίων των Νικοπολίδη, Άντζα, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Πατσατζόγλου, Μενδρινού (με μείωση αποδοχών στους περισσότερους), για τους δανεικούς Λέτο, Νταρμπισάιρ και για τη φιέστα.

Ο Βάσκος τεχνικός περιμένει την κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και πιθανότατα θα γίνει μετά τον αγώνα ρεβάνς με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο κ. Χρυσικόπουλος είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με τον Αντώνη Νικοπολίδη και υπήρξε ταύτιση απόψεων για να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και τη νέα σεζόν. Η μεγαλύτερη μείωση αποδοχών προβλέπεται για τον Ντιντιέ Ντομί. Ο Γάλλος αμυντικός έχει υψηλό συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 800.000

ευρώ. Θα γίνει πρόταση για μείωση περίπου 50%. Μικρές θα είναι οι μειώσεις για τους Νικοπολίδη (500.000 ευρώ), Ζεβλάκοφ (400.000 ευρώ), Πατσατζόγλου (350.000 ευρώ), Μενδρινό (150.000 ευρώ). Δεν αποκλείεται σε μια- δυο περιπτώσεις να μη γίνει μείωση, αλλά να προταθεί νέο συμβόλαιο με τις ίδιες αποδοχές.

ΚΑΙ Ο ΑΝΤΖΑΣ

Όσον αφορά τον Παρασκευά Άντζα, ο οποίος σκέφτεται να σταματήσει την καριέρα του στο τέλος της σεζόν, αναμένεται να κληθεί για να μιλήσει με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Ο κ. Κόκκαλης θα προτείνει στον έμπειρο αμυντικό να παραμείνει στην ομάδα ακόμη έναν χρόνο.

Για τους δανεικούς Λέτο, Νταρμπισάιρ, ο Ολυμπιακός θα κάνει προσπάθειες προκειμένου να παραμείνουν με το ίδιο καθεστώς στον Πειραιά και τη νέα σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον πρώτο λόγο για τον δανεισμό των δύο παικτών (το θέλουν και οι ίδιοι), όμως δεν θα έχουν τύχη στην περίπτωση που άλλες ομάδες θελήσουν να τους αγοράσουν.

Όσον αφορά το θέμα της φιέστας, ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει στο ματς με τη Λάρισα την ερχόμενη αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης». Απόφαση θα πάρει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Το ενδεχόμενο να γίνει σε φιλικό ματς η στέψη των πρωταθλητών παρουσιάζεται ως δεύτερη λύση. Πάντως φιλικό παιχνίδι θα γίνει ούτως ή άλλως για να τιμηθεί ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.