1990

Απάγεται ο 17χρονος Τσιγγάνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Τσατσάνης, γνωστός και ως «Μαρσελίνο» απ’ την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Τρεις μήνες αργότερα βρέθηκε δολοφονημένος σε χωριό της Βοιωτίας. Για το έγκλημα κατηγορήθηκε ο εξάδελφός του μαζί με άλλους έξι συνεργούς

1995

Η απαγωγή του επιχειρηματία και ενός εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας Μακεδονικός Χαλβάς, Αλέξανδρου Χαΐτογλου, στις 15 Δεκεμβρίου 1995 από τους αδελφούς Νικόλαο και Βασίλη Παλαιοκώστα, άνοιξε τον χορό των απαγωγών στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Χαΐτογλου εγκλωβίστηκε με το αυτοκίνητό του από τους δύο αδελφούς και τρίτο άτομο, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφτηκε ποτέ, και κρατήθηκε όμηρος για τέσσερις ημέρες μέχρι να καταβληθούν λύτρα 260 εκατομμυρίων δραχμών. Στη συνέχεια απελευθερώθηκε. Οι αδελφοί Παλαιοκώστα ήδη έχουν καταδικαστεί για την απαγωγή σε ξεχωριστές δίκες που έγιναν.

1995

Με τη συνεργασία της θείας του, απάγεται ο 11χρονος Κ. Δαλάκας, στην περιοχή της Αναβύσσου. Η γιαγιά του μικρού είχε κερδίσει 130 εκατομμύρια στο λαχείο. Οι απαγωγείς ζήτησαν και πήρα 41 εκατ. δραχμές και απελευθέρωσαν τον μικρό μετά από τέσσερις μέρες.

Ιανουάριος 1996

Έξω από το σπίτι της στο νέο Ψυχικό απήχθη η 24χρονη καθηγήτρια Γαλλικών Ζέτα Κουκέα. Δράστης ένας οδηγός ταξί, που γνώριζε τον πατέρα της, και άλλα τρία άτομα.

Αύγουστος 1996

Απαγωγή του 21χρονου φοιτητή Διαμαντή Τσαμπάζη, γιου εργολάβου της Θεσσαλονίκης. Έξι Αλβανοί, εκ των οποίων οι δύο καταδικάστηκαν, τον οδήγησαν στην Αλβανία, όπου στάλθηκαν λύτρα 150 εκατομμυρίων δραχμών για την απελευθέρωσή του, που έγινε τελικά στην Κέρκυρα.

1997

Άλλη μια απαγωγή ανηλίκου αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης. Θύμα η 6χρονη κόρη εμπόρου αυτοκινήτων, Ελένη Λουλάκη. Για την πράξη κατηγορήθηκε νηπιαγωγός της μικρής, ο γιος της και άλλα δύο άτομα.

1998

Τρεις Αλβανοί απάγουν μία 18χρονη από στάση λεωφορείων στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου και εισπράττουν 2 εκατομμύρια δραχμές για την απελευθέρωσή της.

2000

Τέσσερις Έλληνες απήγαγαν τον 18χρονο Γιώργο Περιστέρη, γιο αρχιτέκτονα από τη Θεσσαλονίκη. Τον κράτησαν όμηρο για δύο ημέρες και τον απελευθέρωσαν αφού εισέπραξαν 44 εκατομμύρια δραχμές. Λίγες ώρες αργότερα όμως συνελήφθησαν και βρέθηκαν τα περισσότερα χρήματα.

2002

Η απαγωγή της 6χρονης Μαρκέλας Χαζάκη, κόρης επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 11 Απριλίου του 2002. Το κορίτσι έμεινε στα χέρια τεσσάρων ομογενών 26 ημέρες. Οι απαγωγείς αξίωναν για την απελευθέρωσή της το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η αστυνομία εντόπισε το διαμέρισμα όπου κρατούνταν η 6χρονη, εισέβαλε, την απελευθέρωσε και συνέλαβε τους δράστες.

2008

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Μυλωνάς πέφτει θύμα απαγωγής κοντά στο σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Οι δράστες πήραν ως λύτρα περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ. Δύο μήνες μετά, συνελήφθη ως «εγκέφαλος» της απαγωγής ο Βασίλης Παλαιοκώστας μαζί με άλλους τέσσερις συνεργούς.