Ο Γιώργος Διολέτης και η Ελευθερία Νυφλή είναι εργαζόμενοι γονείς και έχουν ένα παιδί δύο ετών. Κάθε βράδυ, μετά τις 10 και μισή, όταν ο μικρός έχει πια κοιμηθεί, ενεργοποιούν το μεράκι τους: σερφάρουν στο Ίντερνετ, ξεφυλλίζουν οδηγούς, εφημερίδες, περιοδικά.


Ανακαλύπτουν φιλόξενες γωνιές της Αθήνας για το παιχνίδι των παιδιών και έπειτα ενημερώνουν τον διαδραστικό χάρτη που έχουν φτιάξει στο Διαδίκτυο, με στόχο να δώσουν λύσεις στους γονείς σε… απόγνωση που δεν έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο και πονοκεφαλιάζουν για την ψυχαγωγία των παιδιών τους. «Μάλιστα, κάθε Πέμπτη βράδυ στέλνουμε μέσω mail ενημερωτικά newsletters στους γονείς με όλες

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ

Υπάρχουν όλα τα πάρκα, τα παιδικά μουσεία, οι παιδικές χαρές, οι παιδότοποι και τα παιδικά θέατρα

τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου που έχουμε συγκεντρώσει και απευθύνονται στα παιδιά», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Νυφλή.

Δημιούργησαν ένα site στο Ίντερνετ – www. elamazi. gr και το ομώνυμο group στο facebook- το οποίο συγκεντρώνει όλες τις εκδηλώσεις και τους παιδότοπους που υπάρχουν στην Αττική και αφορούν τα παιδιά. «Είναι το site όλων των γονιών, θείων, νονών και όσων θέλουν να μοιραστούν αυτή την πόλη με τα παιδιά. Είναι ένας χάρτης γεμάτος με προτάσεις που θα βοηθήσουν εμάς και τα παιδιά να δούμε τη χαρούμενη πλευρά της Αθήνας και να την αγαπήσουμε», γράφουν στο site οι γονείς- δημιουργοί του.

Μέσα σε τρεις μήνες- μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο στήθηκε η ιστοσελίδα- το «elamazi.gr» έχει ήδη 1.000 γονείς μέλη και είναι το μεγαλύτερο group στην κατηγορία «οικογένεια» στο facebook. «Η προσπάθειά μας ξεκίνησε από τη δική μας ανάγκη ως γονιών να δείξουμε στον γιο μας καινούργια πράγματα. Να τον πάμε σε καινούργια μέρη. Δημιουργήθηκε από την αγάπη μας για το παιδί. Και όπως διαπιστώνουμε, έχει μεγάλη ανταπόκριση», τονίζει η Ελευθερία. Χάρτης εργαλείο

Το πιο χρήσιμο για τους γονείς είναι ο διαδραστικός χάρτης της Αττικής που διαθέτει η ιστοσελίδα. Πάνω σ΄ αυτόν οι γονείς μπορούν να δουν μαρκαρισμένα πάνω στους δρόμους όλα τα σημεία όπου βρίσκονται τα πάρκα, τα παιδικά μουσεία, οι παιδικές χαρές, οι παιδότοποι, τα παιδικά θέατρα.

Με τη βοήθειά του μπορούν να ανακαλύψουν έναν παιδότοπο που ήταν στη γειτονιά τους, ακριβώς δίπλα τους, αλλά απλώς δεν τον γνώριζαν. Ή μία παιδική χαρά με ασφαλή όργανα που δεν εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά. Πώς θα το καταλάβουν ότι είναι ασφαλής; Οι γονείς μπορούν κάτω από κάθε χώρο για τα παιδιά να προσθέτουν σχόλια και εντυπώσεις και να ενημερώνουν τους υπόλοιπους γι΄ αυτά που προσφέρει ή για τις ελλείψεις, π.χ. ενός παιδότοπου. Και βέβαια, επειδή ο χάρτης είναι διαδραστικός, μπορούν να προσθέτουν πάνω στον χάρτη τις δικές τους προτάσεις για το παιχνίδι, τη διασκέδαση και τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών. Για παράδειγμα, η κ. Κατερίνα Πιτταδάκη επισκέφτηκε με το παιδί της την παιδική χαρά στον Φλοίσβο. Αμέσως ενημέρωσε τους υπόλοιπους γονείς: «Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε την παιδική χαρά στον Φλοίσβο Π. Φαλήρου. Μακάρι όλες οι παιδικές χαρές της Αττικής να είχαν τέτοιες προδιαγραφές…».

Καλύτερες τιμές και επικοινωνία


ΕΝΑ ΑΠΟ τα ατού του «έλα μαζί» ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης είναι ότι εξασφαλίζει ειδικές εκπτώσεις για τους γονείς- μέλη, για παραστάσεις, πάρκα και άλλες εκδηλώσεις. Και σπεύδουν να ενημερώσουν τους υπόλοιπους στο facebook. «Προσφορά για το Αττικό Πάρκο… Επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση και προσφέρει έκπτωση σε όλες τις φίλες και τους φίλους του elamazi για όλο το τετραήμερο!!!». Και βέβαια όταν οι γονείς, οι υπεύθυνοι του site και οι υπόλοιποι γονείς κανονίζουν να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις ως γκρουπ έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και από κοντά και να ανταλλάξουν απόψεις.

LΙΝΚ:

http://www.elamazi.gr,

http://www.facebook.com/pages/wwwelamazigr/48771544872facebookgroup:elamazi