Με τον Ριέρα σε μεγάλα κέφια ο Πανθρακικός πέτυχε σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας εκτός έδρας νίκη (2-1) το Σάββατο εις βάρος του Πανσερραϊκού, με τον προπονητή, τους παίκτες και τη διοίκηση της ομάδας των Σερρών να πνέουν μένεα κατά του διαιτητή Γερμανάκου και του βοηθού Παπαχαραλά- μπους. Οι γηπεδούχοι τα έχουν και με την τύχη τους, αφού σε τρεις περιπτώσεις τα δοκάρια τους στέρησαν το γκολ (6΄ Γεωργιάδης, 23΄ Καλί, 60΄ Αμπουμπακάρι).

«ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ»

«Αδικοπραξία είναι η εξ αμελείας τέλεση ζημιογόνου συμπεριφοράς. Όλο το Πανελλήνιο απόλαυσε σήμερα τη σφαγή του Πανσερραϊκού, θυμίζοντας και συνεχίζοντας τραγικές εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μονόδρομος η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για διαιτητές που ζημιώνουν οποιαδήποτε ΠΑΕ, αλλοιώνοντας αποτελέσματα. Δεν ζητάμε προστασία, πολλώ δε μάλλον εύνοια, απλώς απαιτούμε τα αυτονόητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Πανσερραϊκός και καταλήγει: «Ανεβήκαμε στη Σούπερ Λιγκ με όνειρα, φιλοδοξίες και νέα νοοτροπία. Να μη γκρινιάζουμε, να μη διαμαρτυρόμαστε, να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία, αλλά δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές μάλλον είναι ακόμα “ξένες” στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έπειτα από δέκα αγωνιστικές σιωπής, η υπομονή μας εξαντλήθηκε!!! Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός καταθέτει την παραίτησή του στη Σούπερ Λιγκ. Δεν πάει άλλο. Δε μπορούμε να δεχθούμε το “οργανωμένο έγκλημα” κατά του Πανσερραϊκού». Γιατί διαμαρτύρεται ο Πανσερραϊκός; Για το πεντακάθαρο γκολ του Μπανγκουρά στο 62΄, το οποίο ακυρώθηκε σαν οφσάιντ από τον διαιτητή με υπόδειξη του βοηθού Παπαχαραλάμπους. Και σαν να μην έφθανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντιαλό πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα της Κομοτηνής. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο σκορ με τον Καλί, ο Ριέρα ισοφάρισε στο 49΄ και στο 66΄ έδωσε την ασίστ στον Ντιαλό για το 1-2. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πέναλτι στις καθυστερήσεις όταν ύστερα από σουτ του Κωνσταντινίδη η μπάλα βρήκε το χέρι του Λόπεζ, αλλά ο Γερμανάκος έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

«ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ»

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού Γιάννης Παπακώστας τόνισε: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε ανάλυση του ματς. Δεν θέλω να μιλάω για τη διαιτησία. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Κάποιοι δεν σέβονται όμως το ψωμί τους. Είναι αδικία για τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο και βλέπει αυτά τα πράγματα. Η ομάδα δεν θα πέσει. Γι΄ αυτό να είστε σίγουροι».

Ο Εμίλιο Φερέρα, από την πλευρά του, επισήμανε: «Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που έκανε τα πάντα για να πάρει τη νίκη. Μπορούμε να έχουμε καλύτερη απόδοση. Η ομάδα είχε σύμμαχο και την τύχη. Επιθετικά ήμασταν καλοί, πετύχαμε δύο γκολ με σωστή ομαδική λειτουργία, θα μπορούσαμε όμως να παίξουμε καλύτερα».