Ούτε χθες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μπήκε στον κόπο να απαντήσει επίσημα στα όσα υποστήριξε ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού Γιάννης Χρυσικόπουλος, σε σχέση με τις μεταγραφές των Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλου, Α. Παπαδόπουλου και Ντιόγκο. Στελέχη της προτίμησαν να περιοριστούν σε ειρωνικά χαμόγελα, αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχόλιο και παράλληλα να απαξιώσουν τα λεγόμενα του στελέχους των «ερυθρολεύκων». Τακτική που από τη μία δείχνει ότι δεν επιθυμούν να μπουν σε αντιπαράθεση για τις μεταγραφές του καλοκαιριού και από την άλλη ότι δεν θέλουν να επιβεβαιώσουν αυτά που λέχθηκαν, καθώς ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή του καλοκαιριού πως όποιος παίκτης τον ενδιέφερε πραγματικά θα τον αποκτούσε.

Χθες οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν ρεπό, ενώ από σήμερα αναμένεται ο Χενκ Τεν Κάτε να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού στην Παιανία θα έχουν επιστρέψει όλοι οι διεθνείς. Οι μόνοι που βρέθηκαν στην Παιανία ήταν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μουν και Σιμάο οι οποίοι επέστρεψαν νωρίτερα από τους υπόλοιπους διεθνείς και ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Σε ό,τι αφορά τον Αντρέας Ίβανσιτς, οι υπεύθυνοι των «πρασίνων» με χαρά άκουσαν χθες ότι ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός (ελαφρύ τράβηγμα στον τετρακέφαλο) και αγωνίστηκε κανονικά με την Εθνική ομάδα της Αυστρίας κόντρα στη Λιθουανία. Από ΄κεί και πέρα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού Κώστας Αντωνίου, μαζί με τους βοηθούς τού Χενκ Τεν Κάτε, τους Γιάννη Αναστασίου και Μάικ Σνούι, παρακολούθησαν το παιχνίδι της ομάδας των Νέων με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Καπανδρίτι. Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους βοηθούς του Ολλανδού τεχνικού να δουν από κοντά τη δεύτερη ομάδα των «πρασίνων». Το ντέρμπι έληξε ισόπαλο 1-1 με σκόρερ του Παναθηναϊκού τον νεαρό Ταχματζίδη.

ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ

Η τακτική των μελών της διοίκησης δείχνει ότι δεν επιθυμούν να μπουν σε αντιπαράθεση για τις μεταγραφές και δεν θέλουν να επιβεβαιώσουν αυτά που λέχθηκαν

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Στο μεταξύ χθες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εξέδρα», ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι το όνομα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού είναι «Μarfin Green Αrena». Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ αναφερόμενος στο θέμα του γηπέδου είπε: «Η Μarfin πέτυχε να αποκτήσει την ονοματοδοσία του νέου γηπέδου έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό, συνεισφέροντας για την ανέγερσή του το συνολικό ποσό των 23 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει κάποια τελική απόφαση για την ονομασία, αλλά προς το παρόν προκρίνεται το όνομα ΄΄Μarfin Green Αrena΄΄». Παράλληλα ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι «οι οραματισμοί μας ήταν και είναι για έναν Παναθηναϊκό που θα είναι ευρύτερα πολυμετοχικός. Θα ήθελα η τύχη του συλλόγου να εξαρτάται από 100.000 μέλη-μετόχους, που θα καθορίζουν και την πορεία του».

●●● Το μεσημέρι της Δευτέρας (13.30) έρχεται στην Αθήνα η αποστολή της Ίντερ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα μιλήσει στους δημοσιογράφους στις 18.00, ενώ μία ώρα αργότερα θα γίνει η προπόνηση της ιταλικής ομάδας πριν από τον αγώνα. Η συνέντευξη Τύπου του Χενκ Τεν Κάτε θα γίνει την ίδια ημέρα στις 17.30, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προπονηθούν στο ΟΑΚΑ στις 18.00.

●●● Με την κατάθεση των πέντε πρώτων μαρτύρων θα συνεχιστεί αύριο στις 9 το πρωί η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου, η οποία διακόπηκε λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των δικηγόρων της Αθήνας.