«Ο Λάμπρος Χούτος με είχε προειδοποιήσει για τις υποδοχές άλλων μεγάλων παικτών και περίμενα αυτήν την υποδοχή. Έχω περάσει και εγώ καλές στιγμές και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους της ομάδας που ήρθαν στο αεροδρόμιο και να ζητήσω συγγνώμη που δεν μπόρεσα να τους χαιρετήσω». Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις που έκανε χθές ο Αλβάρο Ρεκόμπα ως παίκτης του Πανιωνίου, που με την άφιξή του στην Αθήνα ανέβασε την αδρεναλίνη των φίλων της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Ο ενθουσιασμός ήταν εμφανής και στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι με τον Αθηναϊκό, όπου οι οπαδοί του Πανιωνίου αποθέωσαν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ. Τσακίρη, παρ΄ ότι η ομάδα τους ηττήθηκε με 2-1. Τα γκολ του Αθηναϊκού πέτυχαν στο 23΄ και 87΄ ο Σακελλαρίου, ενώ ο Πανιώνιος είχε ισοφαρίσει (1-1) στο 28΄ με τον Καπετάνο.

Αναφερόμενος στη μεταγραφή του στον Πανιώνιο, ο 32χρονος Ουρουγουανός διεθνής μεσοεπιθετικός τόνισε: «Είχαμε μιλήσει πριν από τρεις μήνες που έκανα διακοπές στην Ελλάδα, καθώς είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον πρόεδρο της ομάδας. Τότε ξεκίνησαν όλα και ο πρόεδρος έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να είμαι εγώ εδώ. Αυτό που έχω να πω είναι ότι θα προσπαθήσω να δώσω ό,τι καλύτερο έχω μέσα στο γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι η οικογένεια του Πανιωνίου θα με κάνει να νιώσω πολύ όμορφα που θα παίξω ποδόσφαιρο εδώ».

Ο Ρεκόμπα τόνισε ότι θα είναι έτοιμος σε δύο τρείς αγωνιστικές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με κολακευτικά σχόλια για τον συμπατριώτη του Φαμπιάν Εστογιάνοφ που χθες πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και αποτελεί πλέον μέλος της «κυανέρυθρης» ομάδας.

Η απόκτηση του Αλβάρο Ρεκόμπα από τον Πανιώνιο έφερε μία αποχώρηση στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, καθώς ο 32χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και καταλαμβάνει θέση ξένου. Έτσι, χθες λύθηκε συναινετικά το συμβόλαιο με τον Βάγκνερ Ριμπέιρο, κάτι που ανακοίνωσε επίσημα η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ, προκειμένου ο Αλβάρο Ρεκόμπα να δηλωθεί στην ΕΠΟ και να του εκδοθεί δελτίο.