Αγαπάτε μήπως τόσο πολύ το αυτοκίνητό σας που θα θέλατε να το είχατε δίπλα σας ακόμη και στο σπίτι; Κανένα πρόβλημα. Μια ομάδα Γερμανών αρχιτεκτόνων σχεδίασε το σπίτι στο οποίο το αυτοκίνητο έχει τη δική του θέση, δίπλα ακριβώς στη δική σας, με μοναδικό διαχωριστικό ένα γυάλινο τοίχο! Έτσι το αυτοκίνητο μετατρέπεται και σε εσωτερικό διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού σας.
Η ιδέα είναι απλή: ένα κομψό ασανσέρ, που όμως προορίζεται για βαριά οχήματα, μεταφέρει το αυτοκίνητο έξω ακριβώς από το διαμέρισμα-λοφτ. Έτσι, όταν ο κάτοχος του οχήματος νιώσει την ανάγκη να αγγίξει το γυαλιστερό καπό του αυτοκινήτου του, να πάρει τα αγαπημένα του CD ή να απολαύσει

ΣΑΝ ΜΠΙΜΠΕΛΟ

Χάρη σε ένα γυάλινο τοίχο, το αυτοκίνητο γίνεται μέρος της διακόσμησης, έργο τέχνης για να το θαυμάζει ο ιδιοκτήτης του!

τη θέα στη βεράντα από τη θέση του οδηγού, δεν έχει παρά να παραμερίσει τον γυάλινο τοίχο. «Τα αυτοκίνητα αποτελούν πλέον σφραγίδα ντιζάιν, έκφραση ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής», επισήμανε ο Γιόχαν Κάουκα, διευθυντής της Τopos, της εταιρείας που ανέλαβε την ολοκλήρωση ενός εντυπωσιακού και πρωτοποριακού κτιριακού συγκροτήματος με χώρους αυτοκινήτου που εντάσσονται στα διαμερίσματα, στο Βερολίνο. «Οι πελάτες μας έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα αυτοκίνητά τους. Έχουν βενζίνη στις φλέβες τους. Γιατί λοιπόν να μην εντάξουμε τα αυτοκίνητα μέσα στο σπίτι; Έτσι, το αυτοκίνητο γίνεται τμήμα της εσωτερικής διακόσμησης: έργο τέχνης που ο περήφανος ιδιοκτήτης του μπορεί να το θαυμάζει από τον καναπέ του».

Οι διασημότητες

Η πρόταση των Γερμανών αρχιτεκτόνων απευθύνεται σε κατοίκους πόλεων και περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα κλοπών, ταραχών ή υπερχείλισης ποταμώνγεγονός που καθιστά αδύνατη την κατασκευή υπόγειων πάρκινγκ. Απευθύνεται, ακόμη, σε διασημότητες, άτομα που θέλουν να βρεθούν στο σπίτι τους χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους και να εκτεθούν σε ενοχλητικούς φακούς φωτογράφων. Ήδη, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από την Αγία Πετρούπολη και από το Κέιπ Τάουν. Αν το συγκεκριμένο μοντέλο έχει επιτυχία στη Γερμανία, θα μεταφερθεί στις Βρυξέλλες, στην Πόλη του Μεξικού και στο Αμπού Ντάμπι. Με βάση τα σχέδια που υπάρχουν, οι Rolls Royce και οι Ferrari θα μπορούν να τοποθετούνται σε περιστρεφόμενη βάση δημιουργώντας ένα συνεχώς εναλλασσόμενο θέαμα για τους κατόχους τους.

Μέχρι στιγμής, έξι από τα έντε κα «λοφτ-αυτοκινήτου» (όπως ονομάζεται η νέα ιδέα) έχουν πουληθεί στο Βερολίνο. Το ένα από αυτά ανήκει σε έναν από τους κορυφαίους σχεδιαστές αυτοκινητοβιομηχανίας. Το μικρότερο είναι 224 τετραγωνικών μέτρων και κοστίζει 468.000 ευρώ ενώ το ρετιρέ στον έκτο όροφο, 1,6 εκατ. Το καθένα έχει κήπο 50 τετραγωνικών.

«Χτυπήστε τους καπιταλιστές». Με αυτό το σύνθημα κάτοικοι της συνοικίας Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου, συνήθης τόπος διαδηλώσεων και ταραχών, διαμαρτυρήθηκαν διαδηλώνοντας για το συγκρότημα που κατασκευάζεται στην περιοχή τους. Ωστόσο, ούτε οι κατασκευαστές ούτε και οι αγοραστές πτοούνται. Άλλωστε, για κάποιον που μπορεί να ανεχτεί μια Βugatti ή μια Ferrari τα συγκεκριμένα λοφτ είναι απλώς άλλο ένα σπίτι στα ήδη υπάρχοντα.

Άνθρωποι και αυτοκίνητα


● ΤΟ 40% των ανδρών συνεκτιμούν στα προσόντα μιας υποψήφιας παρτενέρ το αυτοκίνητο που οδηγεί, σύμφωνα με βρετανική έρευνα

● ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 44%

●ΣΥΝΕΒΗ πέρυσι στην Ινδία: ηλικιωμένος τοπικός αξιωματούχος ετάφη μαζί με το αυτοκίνητό του- επιθυμία που είχε εκφράσει πριν πεθάνει. Εκσκαφέας άνοιξε έναν τεράστιο τάφο, ώστε να αναπαυθούν εν ειρήνη ο Ναραγιανσουάμι και η αγαπημένη του Μorris Μinor του 1958