Οι ειδικοί ζήτησαν από 100 γυναίκες να μυρίσουν τις μπλούζες 100 ανδρών για να ερευνήσουν τα μυστικά της σεξουαλικής έλξης. Οι ειδικοί συμπέραναν ότι το αντισυλληπτικό χάπι αλλοιώνει την ικανότητα επιλογής του ιδανικού συντρόφου. Οι επιπτώσεις, για όλους μας, ακούγονται τρομακτικές.
Η μυρωδιά του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του παρτενέρ, αλλά όπως φαίνεται, το χάπι που απελευθέρωσε εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, δημιουργεί παρενέργειες στην αίσθηση της όσφρησης με αποτέλεσμα οι γυναίκες

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ

Αυτές που παίρνουν χάπι δεν επιλέγουν ετερώνυμο αρσενικό αλλά με γενετικές ομοιότητες

να μην είναι σε θέση να κάνουν την καλύτερη επιλογή για τις ίδιες. Αν επιβεβαιωθεί το συμπέρασμα αυτό και με επιπλέον έρευνες, το χάπι θα μπορούσε να κατηγορηθεί για προβλήματα γονιμότητας, προβλήματα στις σχέσεις, θα μπορούσε να διαλύσει γάμους και οικογένειες. Θα ήταν πιθανό επίσης να προκαλέσει προβλήματα στην επόμενη γενιά, καθώς θα υπήρχε το ενδεχόμενο να γεννηθούν παιδιά με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Γιατί τόσες πολλές παρενέργειες στη ζωή μας; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα ετερώνυμα έλκονται στα είδη και στα γονίδια. Οι γυναίκες που παίρνουν το αντισυλληπτικό χάπι, όμως, φαίνεται ότι δεν επιλέ γουν, όπως θα τους καλούσε το ένστικτό τους, ένα ετερώνυμο αρσενικό, αλλά άνδρες με τους οποίους έχουν γενετικές ομοιότητες.

Αυτή η αλλοίωση είναι αυτοκτονία για την εξελικτική θεωρία, ένα είδος Αρμαγεδδώνα: η επιβίωση των ειδών εξαρτάται από τη γενετική ποικιλότητα. Χωρίς αυτήν, οι γυναίκες θα μπορούσαν να έχουν δυσκολίες στη σύλληψη ή να αποβάλουν.

Καθορίζει αισθήματα!

Για τη σημασία της όσφρησης στην αναζήτηση συντρόφου οι ειδικοί δεν έχουν καμία αμφιβολία: «Όταν τα βλέμματά μας διασταυρώνονται με άλλα βλέμματα σε ένα δωμάτιο είναι γιατί ψάχνουμε το πρόσωπο που μας ελκύει περισσότερο εμφανισιακά. Όμως, η μυρωδιά παίζει τεράστιο ρόλο. Στο κάτω κάτω είμαστε ζώα. Η μυρωδιά μπορεί να μην έχει σημασία όταν γνωρίζουμε κάποιον σε ένα μπαρ, αλλά μπορεί να καθορίσει τα αισθήματά μας γι΄ αυτό το πρόσωπο την επόμενη μέρα», σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας Κρεγκ Ρόμπερτς. Το αντισυλληπτικό χάπι είχε θεωρηθεί υπεύθυνο για διάφορες παρενέργειες στον γυναικείο οργανισμό. Πολλές γυναίκες το απέφευγαν γιατί είχε συνδεθεί με την πάχυνση ή την τριχοφυΐα. Είναι η πρώτη φορά που το χάπι συνδέθηκε και με την επιλογή του ερωτικού συντρόφου. Και αυτή η παρενέργεια φαίνεται να είναι η σοβαρότερη.

Η σημασία της όσφρησης στις σχέσεις


Η μυρωδιά του σώματος αποκτά πρωτεύοντα ρόλο μέσω του δεσμού του μωρού με τη μητέρα του.

Αυτό που λέμε «ερωτική χημεία» είναι η συμβατότητα της μυρωδιάς δύο ανθρώπων.

Για τις γυναίκες η μυρωδιά του σώματος είναι σημαντική στην επιλογή συντρόφου, γιατί με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουν τη διασταύρωση με ετερώνυμα γονίδια.

Για τους άνδρες το άφτερ σέιβ αναστέλλει τη διέγερση των αισθήσεων της γυναίκας.