Η αλληλουχία γεγονότων μιλάει από μόνη της, απαντά ούτε λίγο ούτε πολύ στους ισχυρισμούς του Δήμου Αθηναίων το Ελληνικό Φεστιβάλ, στο οποίο επιχειρήθηκε να μετατεθούν ευθύνες για τη σφράγιση του θεάτρου Λυκαβηττού και εν τέλει την αποσφράγισή του με νέα απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής. «Η απόφαση για το σφράγισμα πάρθηκε την Τετάρτη 11/6 και εκτελέστηκε την Πέμπτη 19/6, μερικές ώρες πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης συναυλίας του Τζέιμς Μπλαντ. Όπως προκύπτει, μοναδικό στοιχείο για την ενέργεια αυτή αποτέλεσε το από 5/6 έγγραφο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης για την ενδεχόμενη στατική ανεπάρκεια του θεάτρου.

Την Κυριακή 15/6, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Φεστιβάλ διεξήχθη αυτοψία από τον καθηγητή ΕΜΠ κ. Π. Καρύδη, ο οποίος διαπίστωσε πως δεν συντρέχει κίνδυνος από τη λειτουργία του. Η έκθεση διαβιβάστηκε την ίδια μέρα στην ΕΤΑ και την Τρίτη 17/6 επιδόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, στον δήμαρχο κ. Κακλαμάνη, στον αντιδήμαρχο κ. Παπαδάκη, στον πρόεδρο της ΕΤΑ, κ.ά. Την Τετάρτη 18/6 η ΕΤΑ ζήτησε με νέο κατεπείγον έγγραφό της από τον Δήμο τη μη σφράγιση του θεάτρου. Εντούτοις, ο δήμαρχος Αθηναίων και ο αντιδήμαρχος επέμειναν στην αρχική απόφασή τους, διότι τη νέα έκθεση πραγματογνωμοσύνης της ΕΤΑ δεν υπογράφουν οι μηχανικοί που συνέταξαν την αρχική έκθεση (Γ.

Σιδηρόπουλος, Ν. Αλευράς). Το μεσημέρι της Πέμπτης 19/6 ο Δήμος αποφασίζει το σφράγισμα του Θεάτρου του Λυκαβηττού. Το Σάββατο 21/6 η ΕΤΑ καλεί εκ νέου τον Δήμο να ανακαλέσει την απόφασή του και τη Δευτέρα η Δημαρχιακή Επιτροπή αποσφραγίζει το θέατρο».