Θύματα στην ενέδρα που είχαν στήσει οι ίδιοι σε χασισοκαλλιεργητές έπεσαν τρεις αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.


Το αιματηρό φιάσκο των Ζωνιανών επαναλήφθηκε χθες το βράδυ στις Μαλάδες Ηρακλείου, όταν οι καλλιεργητές πυροβόλησαν εναντίον των τριών αστυνομικών έχοντας αντιληφθεί την παρουσία τους στη φυτεία.

Έ νας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι και έως τα ξημερώματα έδινε μάχη στο χειρουργείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για να κρατηθεί στη ζωή. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Γενιτσαρίδη, πατέρα δύο παιδιών. Οι δύο συνάδελφοί του φέρουν τραύματα από Καλάσνικοφ στην πλάτη και τα πόδια.

Στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου έφθασε προχθές η πληροφορία για την ύπαρξη φυτείας με δενδρύλλια χασίς στην κοίτη του ποταμού Γιόφυρου, στις παρυφές της πόλης του Ηρακλείου,

ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΠΡΩΤΟΙ

εναντίον των τριών ένστολων που είχαν στήσει ενέδρα και τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι τον έναν από αυτούς

μεταξύ Μαλάδων και Φοινικιάς. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και έτσι η Αστυνομία έστησε επιχείρηση για τη σύλληψη των καλλιεργητών.

Τους αιφνιδίασαν οι δράστες

Χθες το μεσημέρι ένας ανθυπαστυνόμος και δύο αστυφύλακες πήραν θέσεις στη φυτεία για να περιμένουν όποιον θα πλησίαζε, αφού ήταν θέμα χρόνου να πάνε οι καλλιεργητές για να ποτίσουν τα δενδρύλλια. Θεωρητικά, οι αστυνομικοί έχοντας πάει πολλές ώρες νωρίτερα, θα είχαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Ωστόσο, στην πράξη τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά, με αποτέλεσμα να προκληθεί το αιματηρό επεισόδιο.

Οι τρεις δράστες αφού τραυμάτισαν τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν γρήγορα μέσα από τους ελαιώνες και αμπελώνες της περιοχής- η φυτεία βρισκόταν πίσω από τις αποθήκες του αγροτικού συνεταιρισμού «Αριάδνη», όπου εκτός από καλλιέργειες υπάρχουν εγκαταστάσεις βιοτεχνιών, οι οποίες χθες δεν λειτουργούσαν.

Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός μετά τη νέα αποτυχημένη επιχείρηση με θύματα αστυνομικούς και αργά το βράδυ στήθηκε αερογέφυρα μεταφοράς δυνάμεων στην Κρήτη. Άνδρες των ΕΚΑΜ, κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και των Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών και Εγκλημάτων Κατά Ζωής μετακινήθηκαν, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Β. Τσιατούρα, στην Κρήτη.

Απέτυχε ο αιφνιδιασμός

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το πώς συνέβη το αιματηρό επεισόδιο με θύματα τους αστυνομικούς. Γύρω στις οκτώ και μισή χθες το βράδυ οι καλλιεργητές πλησίασαν τη φυτεία. Σύμφωνα με τη μία εκδοχή, οι αστυνομικοί είχαν παραβιάσει τα «σημάδια» που όλοι οι καλλιεργητές βάζουν περιμετρικά, ώστε να μπορούν να αντιλαμβάνονται έγκαιρα ότι κάποιος έχει προσεγγίσει. Έτσι, κατάλαβαν ότι υπήρχε ενέδρα και οι αστυνομικοί είχαν χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού με αποτέλεσμα οι δράστες να τους εντοπίσουν πρώτοι και να πυροβολήσουν εναντίον τους.