Εντυπωσιακή εμφάνιση από τα κορίτσια της Βουλιαγμένης στο φάιναλ-φορ του Τσάμπιονς Καπ στο πόλο, στην Κατάνια. Η ελληνική ομάδα λύγισε στον τελικό κόντρα στη διοργανώτρια Οριζόντε, μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της παράτασης! Η Οριζόντε Κατάνια, λοιπόν, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης (14-13), με γκολ της Μπλάνκα Γκιλ, 30΄΄ πριν από τη λήξη κι ενώ η Βουλιαγμένη είχε προηγηθεί δύο φορές κατά τη διάρκεια της παράτασης. Το ματς στην κανονική διάρκεια τέλειωσε 11-11.

«Παίξαμε καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού, αλλά και η διαιτησία σε κρίσιμα σημεία ήταν αρνητική για εμάς. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει κάτι. Όλα έρχονται στην ώρα τους, αρκεί να υπάρχει ένας μακροπρόθεσμος στόχος και η ομάδα να δουλεύει ενωμένη», είπε η προπονήτρια της Βουλιαγμένης, Αλεξία Καμένου. «Η ουσία είναι ότι αντιμετωπίσαμε ισάξια στην έδρα της, την ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στο πόλο γυναικών. Θεωρώ ότι αξίζαμε αυτό το Κύπελλο, αλλά αυτή η ήττα όχι μόνο δεν θα πρέπει να μας στεναχωρήσει, αλλά αντίθετα, να μας πεισμώσει».

Τα γκολ της Βουλιαγμένης σημείωσαν: Γερόλυμου 5, Λιόση, Ρουμπέση, Τσουκαλά από 2, Λαρά, Ασημάκη. Στον ημιτελικό η Βουλιαγμένη είχε νικήσει την περυσινή νικήτρια του Τσάμπιονς Καπ, Φιορεντίνα, με 13-12.

Τα γκολ σημείωσαν: Ρουμπέση 4, Μελιδώνη 3, Γερόλυμου, Ασημάκη από 2, Λαρά, Λιόση. Στον άλλο ημιτελικό, η Οριζόντε Κατάνια νίκησε την ολλανδική Όστγκεεστ με 11-5.