ΛΗΣΤΕΥΕΙ, φαίνεται να σκοτώνει με επαγγελματική ικανότητα και, όσον αφορά τους Γερμανούς αστυνομικούς, δεν έχει ταυτότητα. Το κυνήγι για να εντοπιστεί η γυναίκα που έχει επονομαστεί «το φάντασμα του Χάιλμπρον» έχει γίνει πιο επίμονο αφότου ανακαλύφθηκαν ίχνη του DΝΑ της σε κηλίδες αίματος μέσα σε ένα λευκό Ford Εscort.

Εδώ και 15 χρόνια το DΝΑ της μυστηριώδους γυναίκας εντοπίζεται σε τόπους εγκλημάτων σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, γεγονός που κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι έχει πάρει μέρος σε τουλάχιστον 6 δολοφονίες και πολλές ληστείες. Σπανίως υπάρχουν μάρτυρες. Αντίθετα, η Αστυνομία των χωρών όπου δραΓερμανία, Γαλλία και Αυστρία- καλούνται να φτιάξουν το προφίλ της από σάλιο που βρέθηκε σε μισοφαγωμένα μπισκότα, ένα άδειο πακέτο τσιγάρα, μια κηλίδα αίματος και μερικές τρίχες από τα μαλλιά της.

Στην Αυστρία, ίχνη από το DΝΑ της τη συνδέουν με 13 εγκληματικές υποθέσεις. Ακόμα και δύο ληστές που συμμετείχαν μαζί της σε μια διάρρηξη συνέλαβε η Αστυνομία, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει φτιαχθεί κάποιο αξιόπιστο πορτρέτο της. Τη μια στιγμή φέρεται να κλέβει ένα ψιλικατζίδικο και την επόμενη να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα ενός περιπολικού όταν δολοφονείται μια 22χρονη αστυνομικός.

Τα ευρήματα

Τον Φεβρουάριο τα πτώματα τριών Γεωργιανών που πουλούσαν αυτοκίνητα εντοπίστηκαν σε ποτάμι. Κηλίδες αίματος ενός εξ αυτών βρέθηκαν σε ένα Ford Εscort μαζί με τρίχες του «φαντάσματος». Το DΝΑ της άγνωστης γυναίκας έχει εντοπιστεί εδώ και 7 χρόνια, ενώ κύτταρα από το δέρμα της βρέθηκαν σε ένα όπλο που χρησιμοποίησαν στη διάρκεια ενός καβγά Τσιγγάνοι. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το «φάντασμα» είναι Τσιγγάνα, όμως έρευνες στην κοινότητα αυτή δεν έχουν φέρει ακόμα αποτέλεσμα. Ούτε η λήψη σάλιου από 800 γυναίκες στην περιοχή του Χάιλμπρον.