Στη μάχη για τη διεκδίκηση της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εισήλθαν από χθες- οπότε έληξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων- δεκατρείς συνδυασμοί.

Στη Θεσσαλονίκη, στα τέσσερα έσπασε η Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου. Χθες ανακηρύχθηκαν οι υποψηφιότητες 13 συνδυασμών και ενός αυτόνομου υποψηφίου.


Oι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2008. Ο νυν πρόεδρος Δημ. Παξινός θα είναι και πάλι υποψήφιος, διεκδικώντας την προεδρία του ΔΣΑ για τρίτη συνεχόμενη τριετία. Ο κ. Παξινός προέρχεται μεν από τον χώρο της Ν.Δ., αλλά χαρακτηρίζεται ως ανεξάρτητος, ενώ από τον ίδιο χώρο κατέρχεται για πρώτη φορά με δικό του ψηφοδέλτιο ο νυν αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Μιχ. Ζαφειρόπουλος, καθώς και ο σύμβουλος Δ. Χατζημιχάλης και ο Δ. Τσούγκος.

Διασπασμένος εμφανίζεται στις επικείμενες εκλογές και ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς κατεβαίνει ως υποψήφιος πρόεδρος για δεύτερη φορά ο νυν γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημ. Βερβεσός, ενώ για πρώτη φορά διεκδικεί την προεδρία με δικό του ψηφοδέλτιο ο σύμβουλος του ΔΣΑ Νικ. Κανελλόπουλος. Τον ίδιο χώρο εκπροσωπεί και ο Χαρ. Αναλυτής, επίσης μέλος της διοίκησης του Συλλόγου.

Υποψήφιος από τον χώρο του ΚΚΕ για δεύτερη τριετία θα είναι ο Εμμ. Κοκκινάκης, ενώ από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ για δεύτερη επίσης τριετία υποψήφιος θα είναι ο Θεόδ. Σχινάς, νυν αντιπρόεδρος του ΔΣΑ. Ο επίσης προερχόμενος από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Φίλης, παλαιό μέλος της διοίκησης του Συλλόγου, δεν θα συμμετάσχει στις εκλογέςόπως δήλωσε- προκειμένου να «αποφευχθεί η πολυδιάσπαση», καθώς, όπως τονίζει, απέτυχαν οι προσπάθειες για την κάθοδο στις δικηγορικές εκλογές ενός συνδυασμού ευρέος φάσματος, μοναδικής εγγύησης για την αξιόπιστη επίλυση των δικηγορικών προβλημάτων. Ο Παν. Γαλετσέλης, επίσης μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ, θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ ως ανεξάρτητος με δικό του ψηφοδέλτιο κατέρχεται ο Γ. Μαραγκός. Τέλος, χωρίς υποψήφιο πρόεδρο συμμετέχουν στις εκλογές οι συνδυασμοί Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας και Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι.