«Τσάτσοι» πολλών… ταχυτήτων, αλλά και «καταραμένοι» πολλών… σκοπιών υπηρετούν στο Πεντάγωνο!


Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη- μέσω βίντεο κινητού τηλεφώνου και του Ίντερνετκαψωνιού σε μονάδα της Σαμοθράκης, η «Επιτροπή Φαντάρων του ΓΕΣ» αποκαλύπτει επίσημη λίστα με ονόματα και υπογραφές 34 «μόνιμων εξοδούχων του Λόχου Επιτελείου»!

Στον αντίποδα αυτού, η Επιτροπή καταγγέλλει ότι άλλοι στρατιώτες, που «δεν έχουν βύσμα» (όπως λέγεται στη γλώσσα του στρατού το «μέσον»), μένουν μέσα 3 και 4 ημέρες, με συνεχείς σκοπιές. Κι αυτό συμβαίνει ύστερα από 5μηνες θητείες στα σύνορα, που τώρα τις… νοσταλγούν.

Οι «καταραμένοι», όπως χαρακτηρίζονται οι αδικημένοι, καταγγέλλουν όχι μόνο τους «μονίμως εξοδούχους», αλλά και «άγνωστο αριθμό» που, είναι μεν γραμμένοι στη δύναμη του Τάγματος του Γενικού Επιτελείου, αλλά είναι «εξαφανισμένοι» σε «άγνωστες» υπηρεσίες- πραγματικές ή ανύπαρκτες.

Το ΓΕΣ, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, παραδέχεται ουσιαστικά το πρόβλημα αλλά το εμφανίζει ως πρόσκαιρο. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η έκδοση κατάστασης με «μόνιμους εξοδούχους» είναι «μια ατυχέστατη διατύπωση» καθώς, όπως είπε, ο συντάκτης εννοούσε απλή κατάσταση εξοδούχων. Ακόμα, υποστηρίζει ότι από τους 34 οι 22 είναι εξοδούχοι καθώς διανύουν το διάστημα των 17 ημερών προσαρμογής έπειτα από μετάθεση και οι υπόλοιποι 12 είναι γραφείς σε στρατηγούς, που μένουν μέχρι τις 8-9 το βράδυ στην υπηρεσία- οπότε απαλλάσσονται. Επίσης υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από οργανωτική ανακατάταξη του Τάγματος (οι 3 Λόχοι έγιναν 4)- με τα συνακόλουθα, όπως είπε, λάθη.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, εκκρεμεί ακόμη η ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης με το καψώνι αξιωματικών σε στρατιώτες στη Σαμοθράκη (έγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ» προχθές). Πειθαρχικά έχει τιμωρηθεί τόσο ο πρωταγωνιστής όσο και ένας άλλος αξιωματικός.