Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ της ΑΕΚ και της ΕΡΤ. Όσον αφορά τον Νίκο Λυμπερόπουλο, έχει υποστεί ρήξη συνδέσμων και δεν θα αγωνιστεί την Πέμπτη εναντίον της Φιορεντίνα και δύσκολα θα παίξει και στο εκτός έδρας ματς της Κυριακής με τον Άρη.

Η κόντρα των δύο πλευρών άρχισε την επομένη του ντέρμπι Παναθηναϊκού- ΑΕΚ. Τότε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ είχε επίσημα διαμαρτυρηθεί για παρέμβαση των «πρασίνων», ώστε να μην προβληθεί η αγκωνιά τον Εν Ντόι, πριν από τη φάση της αποβολής του Δέλλα, υπογραμμίζοντας ότι διαχωρίζει τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς και το συνεργείο του VΑΝ των εξωτερικών μεταδόσεων. Παράλληλα η ΑΕΚ είχε διαμαρτυρηθεί γιατί ενώ υπήρχε συμφωνία να παραβρεθεί ένας ποδοσφαιριστής από κάθε ομάδα την επόμενη ημέρα στο στούντιο, ο Παναθηναϊκός δεν έστειλε τον Σαλπιγγίδη, όπως είχε δεσμευθεί.

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής εκπομπής της «Αθλητικής Κυριακής», η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ κατηγορήθηκε ότι διέρρεε αυτή τη διαμαρτυρία και πως δεν ήταν η επίσημη θέση της διοίκησης της ΑΕΚ.

Χθες λοιπόν το γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ μιλώντας επίσημα στους δημοσιογράφους τόνισε: «Τέλος από εδώ και στο εξής σε κάθε συνεργασία με την ΕΡΤ, γιατί μας συκοφαντεί ξεκάθαρα και με ψεύδη. Αυτό που έγινε στην “Αθλητική Κυριακή” δεν είναι δημοσιογραφική στάση. Είναι αβάσιμες καταγγελίες με ψευδή επιχειρήματα. Εμείς όταν κάναμε διαμαρτυρία ήταν επίσημη, είχαμε διαχωρίσει τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς και είχαμε πει ότι δεν έχουν καμία ευθύνη. Διαμαρτυρηθήκαμε γιατί πρώτον δεν προβλήθηκε η αγκωνιά του Εν Ντόι που προηγήθηκε της αποβολής του Δέλλα και δεύτερον για τη μη τήρηση της συμφωνίας για την εκπομπή της επόμενης ημέρας, όπου δεν πήγε παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός ενοχλήθηκε επειδή ξεκίνησε η “Αθλητική Κυριακή” εκείνης της ημέρας με τη φάση της αποβολής του Δέλλα και το έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του, άρα ο Παναθηναϊκός έκανε παρέμβαση στην αξιολόγηση της είδησης. Επίσης, στην προχθεσινή εκπομπή δεν υπήρχε αντίλογος και θεωρούμε ότι όλα όσα ειπώθηκαν είναι εν γνώσει του προέδρου της ΕΡΤ, άρα και εμείς σταματάμε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας πέραν της υποχρεωτικής απέναντι στη Σούπερ Λίγκα». Καταλήγοντας λοιπόν οι άνθρωποι του γραφείου Τύπου, ανέφεραν πως οτιδήποτε λέγεται επίσημα είναι μεταφορά της άποψης της διοίκησης και όχι αποκυήματα της φαντασίας.

ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο «ΛΥΜΠΕ»

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος τέθηκε νοκ άουτ από τον μεθαυριανό αγώνα του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τη Φιορεντίνα, ενώ αντίθετα, έτοιμοι είναι οι Γιούργκεν Μάχο και Ζεράλδο Άλβες.

Ο «Λύμπε» έπαθε ρήξη συνδέσμων και είναι χαρακτηριστικό ότι στον προχθεσινό αγώνα αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με δεμένο πόδι, πράγμα που επιδείνωσε την κατάστασή του. Η ζημιά που έχει πάθει ο Λυμπερόπουλος μπορεί να κρατήσει τον παίκτη εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για δύο και τρεις εβδομάδες.

Στο ματς με τη Φιορεντίνα δεν πρόκειται να αγωνιστεί. Σε ό,τι αφορά τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής εναντίον του Άρη, μόνο αν το κρίνει σκόπιμο ο προπονητής θα παίξει και αυτό θα γίνει αφού πρώτα δεθεί το πόδι του. Η χρησιμοποίησή του όμως εγκυμονεί τον κίνδυνο για τους επόμενους δύο μήνες ο ποδοσφαιριστής να παίζει με πόνους. Να θυμίσουμε ότι το ίδιο είχε γίνει και με τον Μανού στον εντός έδρα αγώνα με τον Ατρόμητο, όπου θεωρήθηκε απαραίτητος από τον Φερέρ και μπήκε στο δεύτερο μέρος και στη συνέχεια η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Αντίθετα, τα νέα είναι ευχάριστα για τον Ζεράλδο Άλβες, ο οποίος χθες πήρε εξιτήριο και σήμερα θα προπονηθεί κανονικά, αφού δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Το ίδιο συνέβη και χθες με τον Γιούργκεν Μάχο, ο οποίος προπονήθηκε χθες σε κανονικούς ρυθμούς και όπως είχε αναφέρει η «ΟΜΑΔΑ», θα είναι στη διάθεση του Φερέρ αν τον κρίνει απαραίτητο για το ματς με τη Φιορεντίνα.

Ο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Έπαθε ρήξη συνδέσμων, κάτι που μπορεί να κρατήσει τον παίκτη εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για δύο και τρεις εβδομάδες

Δεν είχα κλείσει μάτι μετά το ντέρμπι


Ξέσπασαν οι παίκτες της ΑΕΚ στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο ήταν ένας από αυτούς. Ο Αργεντινός επιθετικός μάλιστα μιλούσε στους συμπαίκτες του για το γκολ που σημείωσε: «Ήθελα πολύ αυτό το γκολ. Το χρωστούσα από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Το βράδυ εκείνο δεν κοιμήθηκα».

Χθες ο Φερέρ έκανε ανάλυση του αγώνα με τον ΟΦΗ, είπε στους παίκτες του ότι είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία της ομάδας, κυρίως στο δεύτερο μέρος, ενώ τόνισε ότι τον χαροποιεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ επανήλθε και πάλι στους αγώνες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, το οποίο χαρακτήρισε κίνητρο για όλους, αφού η ομάδα θα δίνει τρία ματς την εβδομάδα. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους και θα αγωνιστούν, αφού έχουν δουλέψει σκληρά και το αξίζουν.

Εκτός όμως από την ΑΕΚ, rotation θα κάνει και η Φιορεντίνα, καθώς όπως γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ, άλλη ομάδα θα παίξει εναντίον της ΑΕΚ και άλλη την Κυριακή εναντίον της Ίντερ. Ο τεχνικός των «Βιόλα» Τσέζαρε Πραντέλι δεν κάθησε την προηγούμενη Κυριακή στον πάγκο, λόγω του θανάτου της συζύγου του Μανουέλα.