O λόγος στους αναγνώστες. O Θαν.Σταματέλος, Καστέλλια Παρνασσίδος, γράφει:

«Συχνά θυμάμαι τη σατιρική ατάκα του Χάρρυ Κλυνν (άμα είσαι ματσωμένος ρε μάγκα κάνεις ό,τι γουστάρεις ναούμε) και όπως είναι φυσικό στο άκουσμα και με τον τρόπο που το λέει ο ταλαντούχος καλλιτέχνης σού ΄ρχονται τα γέλια, όμως η αστεία πλευρά έχει μικρή διάρκεια γιατί σχεδόν αμέσως μετά το γέλιο προβάλλει η άλλη όψη του νομίσματος και κάνοντας την ανάλυση όχι μόνο δεν είναι για γέλια αλλά αισθάνεσαι την ανάγκη να βγεις στον δρόμο και όσο πιο δυνατά μπορείς να φωνάξεις “σε τι κόσμο ζούμε, Θεέ μου”.

Άμα είσαι ματσωμένος λοιπόν κάνεις ό,τι γουστάρεις εκτός από δύο περιπτώσεις που όσο πλούτο και να έχει ο άνθρωπος δεν μπορεί να τα βάλει μαζί τους: είναι ο καρκίνος και τα βαριά ατυχήματα. Και την τελευταία δραχμή από την οικονομική αυτοκρατορία του θα έδινε ο Ωνάσης, ο θρυλικός μεγιστάνας του 20ού αιώνα, για να σωθεί από τον σοβαρό τραυματισμό ο γιος του Αλέξανδρος.

Ύστερα από αυτά τα δύο ανίκητα θεριά δεν υπάρχει απολύτως κανένα εμπόδιο για τον ματσωμένο, ακόμη και αν ο πλούτος ήλθε από στραβό δρόμο. Παραδείγματα πάρα πολλά και από πού ν΄ αρχίσεις. Σε πολλές προηγμένες χώρες άμα πιαστεί πολίτης να έχει κλέψει την Εφορία, κοινωνικά είναι τελειωμένος και αναγκάζεται να αλλάξει πόλη ή περιοχή. Στην Ελλάδα θεωρείται μαγκιά να κλέβεις την Εφορία. Ακόμα και για κακούργημα αν διώκεται ο ματσωμένος, δεν τρέχει κάστανο, ο μεγαλοδικηγόρος θα πάει μόνος του στο δικαστήριο και θα καθαρίσει». Ο Μιλ. Σαμαρτζής, Αλ. Σούτσου 3, Αθήνα (10671), γράφει:

«Συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενα της επιστολογράφου σας από τη Θεσσαλονίκη στις “Ματιές” της Παρασκευής 5ης Οκτωβρίου.

Συμπληρωματικώς νομίζω ότι δεν χρειάζεται αναζήτηση των συντελεστών της νίκης της Ν.Δ. και της Αριστεράς και των αιτίων της ήττας του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι οι δύο μεγάλοι έχασαν από τη δύναμή τους του 2004 3,5% και 2,5% αντιστοίχως.

Ο κόσμος εψήφισε γενικώς με τα δεδομένα του 2004 (άδικη νέα τιμωρία του ΠΑΣΟΚ) και όχι του 2007 (λήθη ή ανοχή στη Ν.Δ.). Δεν έλαβε υπόψη του το πρόγραμμα (ποιο;) ή τα πεπραγμένα (ποια;)

τριετίας της Ν.Δ., ούτε το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ούτε τον καταλληλότερο αρχηγό.

Οι ψηφοφόροι ήταν περισσότερο κάτω από την επήρεια του εκβιαστικού διλήμματος της Δεξιάς “Καραμανλής ή χάος” και του αστόχου και ψευδούς συνθήματος της Αριστεράς “Τι Παπάγος τι Πλαστήρας”.

Με τον ίδιο τρόπο εμειώθη και ο άλλοτε ισχυρός δικομματισμός χάρις και στον ευνοϊκό για τα μικρότερα κόμματα εκλογικό νόμο απλής (σχεδόν) αναλογικής του Σκανδαλίδη του “δεξιού” (κατά την Αριστερά) ΠΑΣΟΚ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από