«Στρατιωτικό καψώνι» με απαράδεκτη συμπεριφορά- σπρωξίματα, βρισιές κ.λπ.- αξιωματικού προς στρατιώτη σε μονάδα της Σαμοθράκης εμφανίστηκε χθες σε πολλές ιστοσελίδες και blogs, δημιουργώντας αρνητική εικόνα για τις συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης στο Στράτευμα.
Στο βίντεο, που έχει τραβηχτεί με κινητό τηλέφωνο πριν από έναν χρόνο, εικονίζεται υπολοχαγός να συμπεριφέρεται σκαιότατα σε στρατιώτη που ενδεχομένως κάτι να μην έχει κάνει σωστά στην υπαίθρια εκπαίδευση. Τον σπρώχνει, τον τραβά από τα πέτα, τον προστάζει «να μην ανασαίνει» και «να μη μιλά» αφού είναι μπροστά του ο... Θεός- ο ίδιος δηλαδή. Όλα αυτά, παρόντος και άλλου αξιωματικού και

Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ

ήταν γνωστός για τη βίαιη και αυταρχική συμπεριφορά του, αναφέρουν πολλοί πρώην στρατιωτικοί των μονάδων όπου είχε υπηρετήσει

φυσικά μπροστά στα μάτια όλων των εκπαιδευομένων. Το βιντεάκι «πρωτοανέβηκε» στο Ίντερνετ το καλοκαίρι και αμέσως εντοπίστηκε από την ειδική ομάδα του Α2 του ΓΕΣ που ερευνά όλες τις ιστοσελίδες για απόρρητα έγγραφα και άλλα στοιχεία που αφορούν το Στράτευμα. Σύμφωνα με πηγή του ΓΕΣ, διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Ο εντοπισμός του υπολοχαγού έγινε σχετικά γρήγορα- άλλωστε κάποια σχόλια στις ιστοσελίδες ήταν... κατατοπιστικά. Από την εξέταση διαπιστώθηκε η (έμμεση) εμπλοκή και άλλου αξιωματικού.

Ο υπολοχαγός (το επώνυμό του αρχίζει από Κ) έχει ελεγχθεί και τιμωρηθεί με διοικητικά μέτρα- η ποινή δεν δημοσιοποιήθηκε... Πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή του ΓΕΣ, έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ξάνθης και αναμένεται η ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.

Από τις μαρτυρίες που υπήρξαν, ο αξιωματικός ήταν γνωστός για τη βίαιη και αυταρχική συμπεριφορά του. Αυτό αναφέρουν και πολλοί πρώην στρατιωτικοί των μονάδων όπου είχε υπηρετήσει, σε σχόλια μετά τη χθεσινή αναπαραγωγή του βίντεο από πολλές άλλες ιστοσελίδες.

Οι «κυβερνοστρατιώτες»
Να σημειωθεί ότι οι «χάκερς» του Α2 έχουν εντοπίσει οκτώ περιπτώσεις με απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα στο Ίντερνετ κατά τον περίπου έναν χρόνο που δραστηριοποιούνται. Οι «κυβερνοστρατιώτες» είναι κυρίως στρατευμένοι νέοι με καλές σπουδές στην Πληροφορική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από