«Είμαστε ακόμα ζωντανοί» τραγουδάνε στην Πάτρα, μετά τη μεγάλη νίκη της Ολυμπιάδας στο Ρέθυμνο (57-51). Οι Πατρινοί όχι μόνο έκαναν σεφτέ (πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα) και ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση, αλλά επικράτησαν εκτός έδρας επί ενός αντιπάλου με τους ίδιους στόχους (τη σωτηρία). Άρα, διπλή νίκη.

«Την αφιερώνω στους συνεργάτες μου» είπε ο τεχνικός της Ολυμπιάδας Γιάννης Χριστόπουλος, που είδε τον Τζέφερσον να πετυχαίνει το καθοριστικό τρίποντο (54-51 στα 30΄΄, ενώ νωρίτερα ο ΑΓΟΡ είχε πετύχει μόλις 1 πόντο σε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις) και στη συνέχεια με κάρφωμα να τελειώνει και τυπικά το παιχνίδι.

«Είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά θεωρώ ότι θα επανέλθουμε. Μας λύγισε το άγχος και το γεγονός ότι παίζουμε με έναν Αμερικάνο» είπε ο τεχνικός του ΑΓΟΡ Αργύρης Πεδουλάκης, που είναι αποφασισμένος να αντικαταστήσει τον Ο΄ Μπάνον.

Οι 13 χαμένες βολές (πολλές κρίσιμες στο τελευταίο τρίλεπτο) και τα άσχημα ποσοστά στα τρίποντα (3/18) σε συνδυασμό με το τρομερό άγχος στοίχισαν ακριβά στο Ρέθυμνο, που τα περίμενε όλα από τον Τόπιτς. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι πήραν βοήθειες εκτός του Τζέφερσον και από τον Πέττα αλλά και τον Έιμπραμς.