Ο Πανελλήνιος νίκησε και την ΑΕΚ (77-75 στην παράταση) και συνεχίζει με 6/6 στην Α1. Αυτό που κράτησε πάντως από το προχτεσινό ματς ο Γιώργος Καλαφατάκης, ήταν ότι «δείξαμε ομάδα με αρχή και τέλος, παρ΄ ότι σύμφωνα με την εξέλιξη του ματς η ΑΕΚ είχε την ψυχολογία».

Το ματς στην Κυψέλη ήταν θρίλερ, αφού οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο τυχεροί, έστω κι αν δέχτηκαν την ισοφάριση με φόλοου του Ουέσον 4” πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας (69-69). Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά στις τέσσερις τελευταίες επιθέσεις οι επιλογές ήταν λανθασμένες. Απλά, ο Ουέσον πρόλαβε στο τέλος να βάλει το χέρι του στην μπάλα πριν από τον Εντζάι, ύστερα από την άστοχη βολή του Κυρίτση. Η ΑΕΚ είχε μία ακόμα ευκαιρία, στο τέλος της παράτασης. Κι αφού ο Γκράντι δεν κατάφερε να «σφραγίσει» τη νίκη των γηπεδούχων (στα 10”), ο Έιβερι αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο.

Ο Πανελλήνιος μπορεί να μην πήρε τη βοήθεια που θα ήθελε από Γκράντι και Εντζάι, βρήκε όμως λύσεις από τον Λιούις Σιμς (18 π., 5 ρ., παίζοντας σέντερ), ο οποίος είπε απλά και τους φετινούς στόχους της ομάδας: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, αφού κάναμε ένα ακόμα βήμα προς τον στόχο μας. Να φτάσουμε δηλαδή όσο το δυνατόν σε ψηλότερη θέση». «Φανήκαμε νευρικοί σε μεγάλα διαστήματα του ματς, αλλά στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα», είπε ο Γιώργος Καλαφατάκης. Το 6/6 δημιουργεί σίγουρα πίεση στους παίκτες, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε στο “κόκκινο” και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Δεν μας ξεγελά η βαθμολογική μας θέση».

Ο Βαγγέλης Αγγέλου αναφέρθηκε στο πρόβλημα του Έιβερι ο οποίος έμεινε δύο ημέρες εκτός προπονήσεων λόγω γαστρεντερίτιδας. «Οι παίκτες θέλουν και είμαι σίγουρος ότι μπορούν. Αυτή η διάθεση που δείχνουν μας κάνει αισιόδοξους για τη συνέχεια. Δεν υπάρχει φόβος στους παίκτες, αλλά βιασύνη η οποία οδηγεί στα λάθη. Αυτό φαίνεται από τη στατιστική: ασίστ- κλεψίματα- λάθη. Αυτή η εξίσωση πρέπει να είναι θετική για μια ομάδα». Ο Αγγέλου επανέλαβε επίσης ότι δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην αγορά παίκτες για να βελτιώσουν το αγωνιστικό πρόσωπο της ΑΕΚ.