Την καθιέρωση 4ουμεταλυκειακού- έτους σπουδών για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων που δεν πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ώστε να αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 3 μελετά τώρα το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από σχετική πρόταση της ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ, η οποία με χθεσινή της συνέντευξη Τύπου προειδοποιεί για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών από το νέο έτος, ζήτησε προχθές από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζο την καθιέρωση του μεταλυκειακού έτους, προκειμένου να διευκολύνονται οι απόφοιτοι να αποκτούν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, τα οποία τώρα λαμβάνουν εφόσον παρακολουθήσουν κάποιο ΙΕΚ.

Ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι μελετά την πρόταση, τονίζοντας ότι «όπου χρειάζονται βελτιώσεις στην επαγγελματική εκπαίδευση θα υιοθετηθούν προτάσεις, χρήσιμες και αποδοτικές για τον τελικό στόχο. Όλα όσα προτείνονται μας απασχολούν, μας προβληματίζουν και σε συνδυασμό με έρευνες, τις οποίες θα παραγγείλουμε σε ό,τι αφορά τη ζήτηση της αγοράς εργασίας, θα καταλήξουμε σε τελικές αποφάσεις».

Κινητοποιήσεις
Στο μεταξύ, η ομοσπονδία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης έκανε χθες λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου ή προωθηθούν δυσμενείς ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό.

Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι απεργούν προειδοποιητικά την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, μαθητών και φοιτητών. Οι εκπαιδευτικοί θα απεργήσουν και στις 12 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από