ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΣ από ομοεθνείς του, με τους οποίους πέρασε παράνομα τα ελληνικά σύνορα, έχασε τη ζωή του νεαρός Αλβανός, ο οποίος παρά τις έρευνες βρέθηκε τελικά νεκρός από βοσκό σε ορεινή περιοχή της Φλώρινας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ο 25χρονος Αλβανός μαζί με άλλους ομοεθνείς του διέσχισε τα «περάσματα» των συνόρων πριν από περίπου έναν μήνα. Μέσα στη νύχτα είπε σε ορισμένους της ομάδας, οι οποίοι ήταν και συγγενείς του, ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ λίγη ώρα αργότερα έπεσε λιπόθυμος. Οι ομοεθνείς του τον εγκατέλειψαν αβοήθητο και συνέχισαν την πορεία τους, σύμφωνα με την Αστυνομία, αλλά όταν έφθασαν στην Ελλάδα ειδοποίησαν τους γονείς του.

Οι Αλβανοί αναζητώντας το παιδί τους ζήτησαν τη συμβολή της Αστυνομίας και βρέθηκε συγγενής τους που μετείχε στην ομάδα των μεταναστών, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει το σημείο από το οποίο πέρασαν για να το υποδείξει στις αρχές. «Ψάξαμε σε διάφορα περάσματα που νόμιζαν ότι χάθηκε αλλά δεν είχε βρεθεί τίποτε», είπε στα «ΝΕΑ» ο αστυνομικός διευθυντής Φλώρινας Τρύφων Ούρδας.

Το πτώμα του άτυχου 25χρονου, ο οποίος όταν εγκαταλείφθηκε μπορεί να ήταν ζωντανός, βρήκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ένας βοσκός σε ορεινή περιοχή κοντά στο χωριό Τρίγωνο. Ο νεκρός αναγνωρίστηκε από τους γονείς του και αναμένεται να γίνει νεκροψία, παρ΄ ότι η εκτίμηση είναι πως πέθανε από παθολογικά αίτια.