ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ μεταξύ του Συνασπισμού και του νομάρχη Θεσσαλονίκης για τη λίμνη Κορώνεια πυροδότησε επιστολή του Παναγιώτη Ψωμιάδη προς τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη με την οποία χαρακτηρίζει ατόπημα τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο τελευταίος για το συγκεκριμένο θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα ο κ. Ψωμιάδης, οχυρωμένος πίσω από την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέκου Αλαβάνου στην νομαρχία, συστήνει στον ευρωβουλευτή είτε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΝ για την πορεία των έργων διάσωσης της Κορώνειας είτε να επισκεφθεί τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για να πληροφορηθεί τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Είναι ενδεικτικό πως ο νομάρχης απορρίπτει όλες τις αιτιάσεις περί καθυστερήσεων στις παρεμβάσεις της νομαρχίας αποδίδοντάς τες στις χρονοβόρες διαδικασίες που επιβάλλουν η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία. «Η αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ενωμένα όπως ανέφερε κατά την επίσκεψή του και ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας», αναφέρει στην επιστολή του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και προσθέτει: «Πρέπει λοιπόν να σκύψουμε όλοι με σεβασμό στο πρόβλημα και να αποφεύγουμε τις κορόνες και τα πολιτικά πυροτεχνήματα που δημιουργούν μόνο εντυπώσεις».

Λίγο αργότερα ο κ. Παπαδημούλης δήλωνε με νόημα πως «σκοπεύω να συνεχίσω τέτοια ατοπήματα» καθώς ο έλεγχος των πράξεων και παραλείψεων των Αρχών και η αποτελεσματική και διαφανής αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας είναι χρέος μου ως Έλληνα ευρωβουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου κ. Χούμπνερ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, υπεύθυνη για τη μηδενική απορρόφηση της χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης της λίμνης Κορώνειας, ύψους 26,9 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, είναι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από