Ο Γιώργος Παράσχος με το… καλημέρα στον ΟΦΗ δεν φαίνεται να χαρίζεται σε κανένα. «Κάρφωσε» τον προκάτοχό του (Μάουρερ) για την απόφαση ο ΟΦΗ να συμμετάσχει στο Ιντερτότο, κάνοντας λόγο για προβληματική καλοκαιρινή προετοιμασία που έχει γίνει, ενώ δημοσιοποίησε αμέσως την επιθυμία του για επικείμενη μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ τον Ιανουάριο, ειδικά στον αμυντικό τομέα, όπου ο νέος τεχνικός έχει διακρίνει αδυναμίες, δεσμεύοντας ως ένα βαθμό και τη διοίκηση προκειμένου αυτή να κάνει πράξη τις εισηγήσεις του. Όπως είπε ο Παράσχος στις πρώτες του δηλώσεις φορώντας την φόρμα του ΟΦΗ στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, όπου πραγματοποίησε χθες την πρώτη του προπόνηση «η προετοιμασία του καλοκαιριού έγινε με εμπόδια λόγω του Ιντερτότο, οι παίκτες που πέρσι τράβηξαν το κουπί όλη τη χρονιά δεν ξεκουράστηκαν καθόλου και τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η ομάδα προέρχονται απ΄ όλα αυτά. Έχω όμως την εμπειρία και τη γνώση να φέρω την ομάδα εκεί που πρέπει», είπε ο 55χρονος προπονητής, ενώ δημοσιοποίησε αμέσως και την απαίτησή του για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, προκειμένου να μπορέσει αυτή να βγει από την κρίση στην οποία βρίσκεται. Μάλιστα ο νέος τεχνικός υπογράμμισε ότι «έχω συζητήσει με τον πρόεδρο το θέμα των μεταγραφών και μου έχει πει να προχωρήσουμε σε ό,τι χρειάζεται. Η ομάδα έχει σίγουρα κάποια κενά τα οποία πρέπει να καλύψουμε στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο». Ο Παράσχος έδειξε ενημερωμένος για την κατάσταση στον ΟΦΗ και το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας επισημαίνοντας ότι «έχω δει δυο παιχνίδια φέτος και θα επιδιώξω να δω σε DVD και τα υπόλοιπα. Ο ΟΦΗ έχει καλή επίθεση, αλλά στην άμυνα είναι πολύ κακός. Πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, γιατί πιστεύω ότι εκεί είναι το

ΕΙΠΕ

Πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, γιατί πιστεύω ότι εκεί είναι το πρόβλημα

πρόβλημα».

Ο Παράσχος τόνισε με έμφαση ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο τονίζοντας ότι «… πρέπει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και να πάρει βαθμούς, αν είναι δυνατόν και από το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Γιατί όχι; Όπως το έκανε ο Ηρακλής μπορεί να το κάνει και ο ΟΦΗ που θεωρώ ότι έχει ποιο ποιοτική ομάδα».

Για τον Γιώργο Παράσχο ο ΟΦΗ- όπως είπε- είναι ένα ρίσκο, αλλά τόνισε «μια ζωή έχω μάθει να ρισκάρω στις ομάδες που έχω δουλέψει. Είναι ένα ακόμη ρίσκο το οποίο θα το φέρω και αυτό σε πέρας». Τέλος ο νέος τεχνικός της κρητικής ομάδας χαρακτήρισε τον ΟΦΗ «οργανωμένη ομάδα, με κόσμο και ένα προπονητικό κέντρο που παρέχει όλα τα εχέγγυα για μια πολύ καλή πορεία, γιατί όχι και έξοδο στην Ευρώπη. Όχι όμως από φέτος γιατί η ομάδα έχει ξεκινήσει άσχημα, αλλά από την επόμενη σεζόν».

ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ

Πριν από την έναρξη της προπόνησης ο κ. Παράσχος μίλησε για μισή περίπου ώρα στους ποδοσφαιριστές, τονίζοντάς τους, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θέλω να με σέβεστε όπως θα κάνω και εγώ για τον καθένα από εσάς. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν και η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοιχτή για όλους», ενώ αναφερόμενος στο τελευταίο παιχνίδι του ΟΦΗ με το Λεβαδειακό, τους είπε ότι «τέτοιες εμφανίσεις δεν αρμόζουν στον ΟΦΗ. Ήταν μια κακή εμφάνιση, αλλά πιστεύω ότι σιγα-σιγα θα τα φτιάξουμε όλα, ξεκινώντας από την άμυνα όπου βλέποντας τα παιχνίδια δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ομάδα δέχεται τόσο εύκολα γκολ. Γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι να δείξετε ένα καλύτερο πρόσωπο. Από την επίθεση μέχρι και την άμυνα. Δεν είναι μόνο θέμα των αμυντικών αυτό αλλά όλης της ομάδας».