ΚΑΤΩ από τις 5.000 μονάδες, με απώλειες που ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν και το 2%, έκλεισε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο, χτυπημένο από την κρίση που μαστίζει τις διεθνείς χρηματαγορές. Στον απόηχο των αρνητικών εκθέσεων για τη μετοχή της Citigroup - που διαπραγματεύεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετώναλλά και της βουτιάς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έκλεισαν με απώλειες έως και άνω του 2,70%, ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου έκλεισε στις 4.995,31 μονάδες, σημειώνοντας πτώση κατά 1,98%. Το αρνητικό κλίμα ενέτεινε η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, το οποίο ξεπέρασε ξανά τα 95 δολάρια ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη, μετά και την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην αυξήσει την παραγωγή, αλλά και η νέα διολίσθηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, καθώς η ισοτιμία των δύο νομισμάτων ξεπέρασε το 1,4660.

Σημαντικές ήταν οι απώλειες για την Εθνική Τράπεζα που έκλεισε στα 44,30 ευρώ με πτώση 3,49%, για τη Βιοχάλκο (πτώση 4,07% στα 9,90 ευρώ), για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που έκλεισε στα 12,64 ευρώ με πτώση 2,77%, αλλά και για τη Μarfin Ρopular Βank, που με απώλειες 2,63% διαμορφώθηκε στα 9,62 ευρώ. Σε αρνητικό έδαφος πέρασε τελικά και η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου (-0,67% στα 11,82%) παρά τα αρχικά της κέρδη, μετά την ανακοίνωση απόκτησης ποσοστού 95% του μετοχικού κεφαλαίου της ουκρανικής τράπεζας ΑvtoΖΑΖΒank έναντι περίπου 52 εκατ. ευρώ.

Έξω από το χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης
Την άμεση αναστολή διαπραγμάτευσης των κοινών μετοχών της ΤΟUSΑ, αμερικανικής θυγατρικής της Τεχνικής Ολυμπιακής, αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το ΝΥSΕ είχε ενημερώσει στις 12 Νοεμβρίου τη διοίκηση της ΤΟUSΑ ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις συνεχούς διαπραγμάτευσης, αφού η μέση τιμή της κοινής μετοχής ήταν κάτω του ορίου του 1,00 δολ. για 30 διαδοχικές ημέρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από