Δύσκολο πράγμα η αναμονή. Ειδικά εάν είσαι κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και περιμένεις τις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για τα νέα όργανα του κόμματος.


Έτσι, η ονοματολογία δίνει και παίρνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο κ. Παπανδρέου έχει προαναγγείλει ότι θα επιχειρήσει σε μεγάλο ποσοστό την ανανέωση αφήνοντας εκτός στελέχη με κυβερνητική θητεία, δηλαδή τους λεγόμενους βαρόνους. Χθες πάντως στη λίστα που δόθηκε με τα ονόματα της επιτροπής που θα καταθέσει πρόταση για το εκλογικό σύστημα δεν υπήρχε μέσα κανένας από τους υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ. Βενιζέλος, πάλι, έκανε χθες μία μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν και διευκρίνισε ότι το «ρεύμα» του θα συνεχίσει να διαπερνάει το ΠΑΣΟΚ, όχι όμως ως οργανωμένη τάση…

ΠΑΝΤΩΣ και στη Νέα Δημοκρατία… ρέπουν σε καταστάσεις κρίσης. Το Σαββατοκύριακο για παράδειγμα αναζωπυρώθηκε η διαμάχη μεταξύ κορυφαίων υπουργών. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης πέταξε κάτι πρόκες (να) για τους κ.κ. Αβραμόπουλο και Παυλόπουλο θέλοντας να υπενθυμίσει ποιος είναι το αφεντικό. Η κόντρα αφορούσε το μοίρασμα της πίτας και ο τσάρος της οικονομίας είπε με νόημα ότι, αρέσει δεν αρέσει, τη συγκεκριμένη δουλειά την κάνει αυτός.

Η ΝΤΟΡΑ Μπακογιάννη με συνέντευξή της στα «ΝΕΑ» λέει «ναι» στο γερμανικό μοντέλο για τον εκλογικό νόμο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα συμβεί από το 2015 κι έπειτα, ενώ διαφωνεί με τις φήμες ότι η κρίση στο ΠΑΣΟΚ έχει τη δυναμική να συμπαρασύρει και τη Νέα Δημοκρατία.

ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ παρατηρείται μία υπόγεια κινητικότητα, η οποία εκδηλώνεται με άτυπες επαφές της ελληνικής πλευράς με παράγοντες της σκοπιανής κυβέρνησης όχι και τόσο αδιάλλακτους όσο ο πρωθυπουργός κ. Γκρούεφσκι.

ΧΘΕΣ, με ένα πανηγυρικό τηλεοπτικό σόου που είχε ως πρωταγωνιστές τους κ.κ. Ερντογάν και Καραμανλή μπήκε σε λειτουργία ο ελληνοτουρκικός αγωγός φυσικού αερίου. Ως εξ συμπτώσεως, στην τελετή εγκαινίων παρέστη ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας, ενώ απουσίαζαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.