Στα επόμενα βιβλία των νικητών των Ολυμπιακών Αγώνων ίσως να υπάρχει ένα κενό στη νικήτρια των 100 μέτρων στους Αγώνες του Σίδνεϊ.

Κορυφαίοι παράγοντες της ΔΟΕ παραδέχτηκαν χθες πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραμείνει κενή η πρώτη θέση στο αγώνισμα των 100 μέτρων γυναικών στο Σίδνεϊ και να μην απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο που επέστρεψε η Μάριον Τζόουνς στην Κατερίνα Θάνου.

«Αυτή θα ήταν μία λύση», δήλωσε ο «αθάνατος» Ντένις Όσβαλντ, μέλος της τριμελούς επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση «Μάριον Τζόουνς».

«Κατά έναν τρόπο είναι λογικό και σύμφωνο να προωθηθεί στην πρώτη θέση, αλλά υπάρχει ένα άλλο αίσθημα. Θα δούμε πόσο επίμονη είναι η Θάνου. Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα, να αφήσουμε το θέμα ως έχει και να μην υπάρχει χρυσό μετάλλιο», πρόσθεσε.

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του Ελβετού δικηγόρου πως «το 2000, αν και υπήρχαν ήδη μερικές υποψίες, τίποτα δεν τεκμηριώθηκε».

«Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε κανένα θετικό δείγμα και τίποτα εναντίον της. Ουδέποτε προσπαθήσαμε να αμφισβητήσουμε το ασημένιο της μετάλλιο. Οι κανόνες λένε πως πρέπει να προωθηθεί στην κατάταξη. Νομικά είναι ξεκάθαρο. Όμως το θέμα είναι περισσότερο ηθικό», κατέληξε.

Με τη δήλωση «όλα είναι πιθανά», ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ στηρίζει ουσιαστικά την άποψη του Όσβαλντ να παραμείνει κενή η θέση της νικήτριας των 100 μέτρων στους Αγώνες του Σίδνεϊ.