ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200 ιστοσελίδες αεροπορικών εταιρειών από την Ευρώπη παραπλανούν τους καταναλωτές που τις επισκέπτονται για να κλείσουν εισιτήρια ή για να ενημερωθούν για το κόστος τους, επειδή αναφέρουν χαμηλότερες τιμές από τις πραγματικές ή υπόσχονται «δωρεάν» πτήσεις, οι οποίες όμως τελικά δεν είναι δωρεάν.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ύστερα από έρευνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία όμως δεν κατονόμασε σε ποιες αεροπορικές εταιρείες ανήκουν οι ιστοσελίδες αυτές.

Οι πιο συνηθισμένες παραβάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που εντοπίστηκαν στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών είναι τρεις:

● Οι εταιρείες αναφέρουν τιμές για αεροπορικά εισιτήρια στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνεται ο φόρος του αεροδρομίου και τυχόν πρόσθετο κόστος. ● Υπόσχονται «δωρεάν» πτήσεις, οι οποίες όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια δεν είναι δωρεάν. ● Για να προσφέρουν εισιτήρια σε «προνομιακές», όπως υπόσχονται, τιμές ζητούν από τους καταναλωτές να αγοράσουν πρόσθετη ασφάλιση.

Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκάλυψε ότι οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίζονται σε ιστοσελίδες αεροπορικών εταιρειών από το Βέλγιο (οι 46 από τις 48 που ελέγχθηκαν).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από