Κάτι ο συννεφιασμένος ουρανός, κάτι τα νεύρα και η γκρίνια, τα παράπονα και η κατήφεια, λίγο θέλει για να βαρύνει αφόρητα το κλίμα στους Θρακομακεδόνες; Από την άλλη, η επίσημη ΑΕΚ εξέφρασε αργά χθες το βράδυ τη δυσαρέσκειά της, γιατί όπως υποστηρίζει υπήρξε παρέμβαση του Παναθηναϊκού στο κρατικό κανάλι ώστε να μη δείξει την αγκωνιά του Εν Ντόι στον Τραϊανό Δέλλα!

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εξέφρασε τα παράπονά της και γιατί ενώ είχε συμφωνηθεί να υπάρχει ποδοσφαιριστής των «πρασίνων» στη χθεσινή αθλητική εκπομπή του συγκεκριμένου καναλιού, τελικά δεν

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

Η επίσημη ΑΕΚ υποστηρίζει ότι υπήρξε παρέμβαση του Παναθηναϊκού στο κρατικό κανάλι ώστε να μη δείξει την αγκωνιά του Εν Ντόι στον Τραϊανό Δέλλα!

δόθηκε άδεια σε κανέναν παίκτη να δώσει το «παρών».

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μετά το σερί των έξι νικηφόρων ματς και έριξε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση. Η πρώτη- και μάλιστα χωρίς να έχει δεχθεί γκολ- ομάδα του πρωταθλήματος έχασε έξι βαθμούς σε δύο εβδομάδες και δέχθηκε τέσσερα γκολ. Όμως δεν ήταν μόνο οι αριθμοί που ενόχλησαν τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ, αλλά και η… αρρυθμία, ο τρόπος καλύτερα με τον οποίο μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό.

Όπως συμβαίνει συνήθως έπειτα από τέτοια αποτελέσματα όλοι ψάχνουν να βρουν τους ενόχους και η ατμόσφαιρα βαραίνει. Το ίδιο συνέβη και στο προπονητήριο των Θρακομακεδόνων. Ο Φερέρ ήταν εκνευρισμένος και θυμωμένος και αυτό φάνηκε στα αποδυτήρια αλλά και στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Σε πολλούς δεν άρεσαν και οι δηλώσεις του Ριβάλντο, ότι η ΑΕΚ αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο σαν μικρή ομάδα, την ίδια στιγμή που όλοι ασχολούνταν με την αποβολή του Δέλλα.

Ο Φερέρ κράτησε αρχικά στα αποδυτήρια τους 20 ποδοσφαιριστές που μετείχαν στην αποστολή, στέλνοντας έξω για προπόνηση τους υπολοίπους. Είπε κάποια πράγματα και στη συνέχεια έδωσε εντολή να πάνε να γυμναστούν όσοι δεν αγωνίστηκαν καθόλου, μένοντας μόνος του με τους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν.

ΦΩΝΕΣ

Αυτή τη φορά η ομιλία του δεν είχε τον συνηθισμένο τόνο και δεν ήταν όπως έπειτα από κάθε αγώνα, αφού ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» έτριξε τα δόντια στους παίκτες του και διαχώρισε τη θέση του από τον Ρίμπο, κάνοντας πολλά παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν κυρίως στο πρώτο 45λεπτο. «Είχατε παθητική διάθεση στον αγώνα, ενώ εμείς είχαμε τονίσει ότι έπρεπε να μπούμε αποφασιστικά και δυνατά από την αρχή» τόνισε ο Φερέρ και συνέχισε: «Εσείς μπήκατε φοβισμένα και δεν καταλαβαίνω γιατί. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είχατε πολλά νεύρα. Αιφνιδιαστήκατε από την επιθετικότητα του Παναθηναϊκού και κάνατε εύκολα το λάθος. Είναι περίεργο αυτό που συνέβη γιατί ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα μας πιέσει ψηλά από την αρχή και είχαμε δουλέψει πάνω σ΄ αυτό όλη την εβδομάδα. Δυστυχώς εσείς δεν κάνατε όλα αυτά που έχουμε πει και κυρίως που έχουμε κάνει στην προπόνηση».

Ο Φερέρ στη συνέχεια βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και άφησε για περίπου 15 λεπτά μόνους τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι μίλησαν μεταξύ τους και προσπαθούσαν να βρουν τα αίτια της κακής εμφάνισης στο πρώτο ημίχρονο, τι έφταιξε και γιατί η ομάδα μπήκε σαν κοιμισμένη στον αγωνιστικό χώρο. Στη συζήτηση που έγινε και οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης και προσπάθησαν να βρουν τι ήταν αυτό που τους έκανε να ξεκινήσουν το ματς χωρίς πάθος και εντελώς υποτονικά. Οι τρεις αρχηγοί της ομάδας ήταν αυτοί που προσπάθησαν να εμψυχώσουν τους υπολοίπους και αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι πρέπει να ξεπεράσουν τις δύο ήττες, γιατί τίποτα δεν έχει χαθεί. Παράλληλα είπαν ότι η διακοπή θα τους ωφελήσει ώστε να ηρεμήσουν και να βρουν πάλι τους ρυθμούς τους και ότι η επόμενη αγωνιστική πρέπει να βρει την ομάδα έτοιμη από όλες τις απόψεις. Τόσο αγωνιστικά, όσο κυρίως ψυχολογικά.

ΛΑΘΗ

Ο Ισπανός τεχνικός λοιπόν απέδωσε ευθύνες στους παίκτες του για την ήττα και σίγουρα υπήρχαν. Όμως και ο ίδιος έκανε αρκετά λάθη, τα οποία δεν πρέπει να επαναλάβει γιατί η Ένωση έπεσε στη δεύτερη θέση και στη συνέχεια έχει δύσκολο πρόγραμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο ημέρες πριν από το ματς είπε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την ομάδα του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και όταν ανακοίνωσε τη σύνθεση παρουσίασε διαφορετική ενδεκάδα, αφήνοντας στον πάγκο τον πρώτο σκόρερ του και βάζοντας δεξιό μπακ τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που σίγουρα δεν γνωρίζει καλά τα μυστικά αυτής της θέσης.

Το κλίμα φαινόταν ότι δεν ήταν ιδιαίτερα καλό και αυτό φάνηκε στη συνέχεια όπου η ένταση και τα νεύρα βγήκαν στην προπόνηση. Ο Μαρσέλο Μορέτο εκτελούσε λάθος μία άσκηση και παρ΄ ότι δέχθηκε παρατήρηση το έκανε και δεύτερη φορά. Ο Φερέρ διέκοψε την προπόνηση, του έβαλε τις φωνές και κάτι τον ρώτησε. Όπως αναφέρουν αυτοί που ήταν στην προπόνηση υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ τους. Στη συνέχεια βέβαια η ένταση εκτονώθηκε και ο γκολκίπερ της ΑΕΚ ζήτησε συγγνώμη, αλλά και ο προπονητής παραδέχθηκε ότι αντέδρασε έντονα.

Ήταν φανερό κατά τη διάρκεια της προπόνησης ότι η ήττα έχει επηρεάσει την ομάδα κυρίως στον ψυχολογικό τομέα και ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα κάνει καλό στην ΑΕΚ, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

«ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ»

Πάντως το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές παραδέχονται τις ευθύνες τους φάνηκε και χθες το βράδυ σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, όπου ήταν καλεσμένος ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο επιθετικός της Ένωσης είπε: «Υπάρχει συνήθεια στις ήττες να τα ρίχνουν όλα στον προπονητή, όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι παίκτες. Και αυτό συμβαίνει και στις ήττες, αλλά και στις νίκες».

Όσον αφορά το γιατί η ΑΕΚ έχασε το ματς, τόνισε: «Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι». Αναφερόμενος στην ευκαιρία που έχασε, υπογράμμισε: «Όταν έχω την ευκαιρία να σκοράρω και δεν το καταφέρνω με ενοχλεί πολύ. Το βράδυ που γυρίζω στο σπίτι και το σκέφτομαι τρελαίνομαι».

Όσοι παίκτες ξεκίνησαν στο προχθεσινό ματς έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι έκαναν ασκήσεις ταχύτητας, παιχνίδια με πάσες, ασκήσεις στο τελείωμα των φάσεων και διπλό. Ο Μιχάλης Παυλής ακολουθεί ειδικό ατομικό πρόγραμμα.

«ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ»

Η ΑΕΚ και ο Τραϊανός Δέλλας έστειλαν χθες από κοινού καταγγελία στον αθλητικό δικαστή, με την οποία ζητούν να καλέσει σε απολογία και τον Εν Ντόι γιατί έκανε θέατρο στη φάση της αποβολής του αρχηγού της Ένωσης.

Θα περιμένει την άνοιξη ο Παπάζογλου


Tελικά, οι χειρότερες προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν χθες για τον νεαρό επιθετικό του Άρη Θανάση Παπάζογλου, αφού θα χρειαστεί τεσσεράμισι με πέντε μήνες μέχρι να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να είναι και πάλι σε θέση να αγωνιστεί. Αυτό ανέφερε ο γιατρός του Άρη Βαγγέλης Πανταζής, μετά τη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο νεαρός επιθετικός των «κίτρινων». «Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην ενεργό δράση, αλλά θα χρειαστεί να περιμένω για μερικούς μήνες», δήλωσε ο Παπάζογλου, ενώ σε όσους του λένε ότι τον ματιάσανε για τα δύο γκολ εναντίον του Ερυθρού Αστέρα, χαμογελά και δεν σχολιάζει. Όσον αφορά τη δήλωση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς «καλύτερα να χάναμε και να μην τραυματιζόταν ο Σάκης», είπε: «Δεν ξέρω αν αυτό που είπε ο κύριος Μπάγιεβιτς είναι το σωστό, αλλά τους ευχαριστώ όλους για τη στήριξή τους. Ο προπονητής μας μού έδειξε πόσο με πιστεύει. Τον δικαίωσα, αλλά είχα και μια άτυχη στιγμή. Σηκώθηκα για μια κεφαλιά και πάτησα άτσαλα, με αποτέλεσμα να γυρίσει το γόνατό μου».

Το ιατρικό δελτίο του Άρη περιλαμβάνει και έναν ακόμη παίκτη. Ο Ρονάλντο Γκιάρο έχει υποστεί διάταση στους προσαγωγούς, όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γιατρού τού Άρη, θα προλάβει το παιχνίδι με αντίπαλο τον Λεβαδειακό.

Η διακοπή του πρωταθλήματος ευνοεί ιδιαίτερα τον Άρη, αφού ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, που χθες απουσίαζε από την προπόνηση επειδή έμεινε μια ημέρα παραπάνω στην Αθήνα, θα έχει την ευκαιρία να ξεκουράσει τους παίκτες του εν όψει του νέου σερί αγώνων που αρχίζει από τις 24 του μήνα με παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σήμερα ο Άρης έχει ρεπό, ενώ την Τετάρτη θα δώσει φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Πιερικό.