ΠΕΝΤΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ και δύο πολεμικά όπλα της περιόδου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δύο πιστόλια και ένα 38άρι περίστροφο, ίσως να δώσουν τις απαντήσεις που αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτότητα των δραστών που επιτέθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα εναντίον αστυνομικών.

Αστυνομικοί που εντόπισαν τα όπλα καλά κρυμμένα μέσα σε σπηλιά, η οποία βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό, εκτιμούν πως ορισμένα από τα όπλα, αν όχι όλα, χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση που άφησε τρεις αστυνομικούς τραυματίες, με τον έναν να δίνει ακόμη μάχη για τη ζωή του.

Μέσα σε ένα σακβουαγιάζ βρέθηκαν δύο πιστόλια, μία διόπτρα νυκτός, ένας σκοπευτικός φακός με λέιζερ και γεμιστήρες, ενώ σε άλλο σακβουαγιάζ βρέθηκαν 3 Καλάσνικοφ, ένα γερμανικό πολεμικό τυφέκιο Μάουζερ, ένα υποπολυβόλο Τόμσον, το 38άρι περίστροφο και δεκάδες σφαίρες για διάφορους τύπους όπλων, αλλά και ένας σκοπευτικός φακός με λέιζερ. Λίγα μέτρα από τους σάκους, άγνωστοι είχαν κρύψει 2 ακόμη Καλάσνικοφ. Επιπλέον βρέθηκαν υπολείμματα από κλεμμένα ΑΤΜ τραπεζών, ποσότητες ινδικής κάνναβης, καθώς και δύο κλεμμένα αυτοκίνητα. Το ενδιαφέρον είναι πως ένα από τα δύο οχήματα είχε κλαπεί από την περιοχή του Ίλιον στην Αθήνα!

Και ο Σύρος στην Κρήτη

Στα Ζωνιανά έχει μεταβεί ήδη ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Στέλιος Σύρος, αντικαθιστώντας προσωρινά τον επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Χρήστο Δρακόπουλο. Στον κ. Σύρο ανατέθηκε η προσπάθεια ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στην περιοχή.