Την πρώτη της ήττα ύστερα από 24 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις γνώρισε η Μπάγερν από την κατά πολύ ανώτερή της Στουτγάρδη (3-1) αλλά ο προπονητής της Ότμαρ Χίτζφελντ δηλώνει ικανοποιημένος!

«Ήταν καλό που χάσαμε με τέτοιο εμφατικό τρόπο», δήλωσε στην «Βild am Sonntag» ο Χίτζφελντ. Και εξήγησε το γιατί: «Είναι καλύτερα να χάνεις έτσι παρά λόγω κακής τύχης ή άλλων δικαιολογιών τις οποίες δεν είχαμε σ΄ αυτό το ματς. Έτσι, μπορούμε να αντιληφθούμε πως η επιτυχία φέτος δεν έρχεται αυτόματα. Ήταν μία διδακτική εμπειρία».

Η ομάδα της Βαυαρίας δαπάνησε το καλοκαίρι 70 εκατ. ευρώ για να ενσωματώσει στο ρόστερ αστέρια όπως ο Ριμπερί, ο Κλόζε και ο Τόνι.

Στις πρώτες αγωνιστικές η Μπάγερν φαινόταν ανίκητη, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου είχε αποσπαστεί ήδη έξι βαθμούς από τις υπόλοιπες ομάδες. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια όμως σε Μπουντεσλίγκα και Κύπελλο UΕFΑ μετρά τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, γεγονός που προκαλεί τριβές μεταξύ των παραγόντων και του Χίτζφελντ.

Ο Μπεκενμπάουερ έκανε λόγο για «επιστροφή στις παλιές ημέρες» υπονοώντας τις κακές περυσινές εμφανίσεις της Μπάγερν, ενώ ο Ρουμενίγκε επιτέθηκε στον Χίτζφελντ λέγοντας πως δεν πρέπει να κάνει rotation αλλά να παίζουν οι έντεκα καλύτεροι.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ

«Έχω μία καταπληκτική ομάδα και έναν καταπληκτικό πάγκο. Όλοι αξίζουν να ξεκινούν στη βασική ενδεκάδα. Ασκούν κριτική όταν κάνεις rotation και χάνεις. Όταν νικάς όμως όλα φαίνονται φυσιολογικά», ήταν η απάντηση του Χίτζφελντ στον Ρουμενίγκε.

Τον προπονητή του έσπευσε να καλύψει ο Όλιβερ Καν υπενθυμίζοντας πως δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε 43 ώρες από τη στιγμή που τελείωσε το παιχνίδι με την Μπόλτον όταν έπαιξαν εναντίον της Στουτγάρδης:

«Για κανέναν προπονητή δεν είναι εύκολο. Είμαστε όμως ακόμα πρωτοπόροι και αν κατακτήσουμε τελικά το πρωτάθλημα κανείς δεν θα θυμάται αυτό το αποτέλεσμα».

Σε απόσταση ενός βαθμού βρίσκονται πλέον η Βέρντερ Βρέμης και το Αμβούργο, το οποίο δεν έχει πατήσει κορυφή για οκτώ χρόνια.

Η Βέρντερ με έναν εντυπωσιακό Ντιέγκο, που πέτυχε δύο γκολ, νίκησε με 4-0 την Καρλσρούη: «Δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί που θα έπρεπε. Δεν θα ικανοποιηθώ μέχρι να ανεβούμε στην κορυφή. Αυτή η ομάδα είναι πολύ δυνατή για να είναι δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη», ήταν η δήλωση του σπουδαίου Βραζιλιάνου.

Το Αμβούργο έχασε την ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση, καθώς υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από τη Σάλκε. Ο προπονητής του Αμβούργου Χιούμπε Στέφενς προτίμησε να μιλήσει για την Μπάγερν παρά για την ομάδα του λέγοντας: «Η Μπάγερν απλά βίωσε αυτό που έχουμε βιώσει κι εμείς δύο φορές πρόσφατα. Έπαιξε δύο αγώνες σε λιγότερο από 44 ώρες. Ακόμα και οι παίκτες της Μπάγερν είναι άνθρωποι και όχι μηχανές». Τέταρτο γκολ του Γιάννη Αμανατίδη στην Μπουντεσλίγκα με το οποίο η Άιντραχτ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ντόρτμουντ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ντόρτμουντ- Φρανκφούρτη 1-1 (Κρίνγκε 90΄- Αμανατίδης 54΄). Χάνσα Ροστόκ- Κότμπους 3-2 (Κερν 18΄, 59΄, 74΄- Ντα Σίλβα 58΄, Σκέλα 90΄). Χέρτα Βερολίνου- Αννόβερο 1-0 (Λίμα 87΄). Σάλκε- Αμβούργο 1-1 (Κριστάιτς 12΄Όλιτς 35΄). Στουτγάρδη- Μπάγερν 3-1 (Γκόμεζ 10΄, 42΄, Μπαστούρκ 30΄Τόνι 86΄). Βέρντερ Βρέμης- Καρλσρούη 4-0 (Ντιέγκο 25΄, 45΄, Αλμέιδα 66΄, Νάλντο 76΄). ΝτούισμπουργκΜπόχουμ 0-2 (Ιμχοφ 29΄, Μπέχμαν 84΄). Μπίλεφελντ- Νυρεμβέργη 3-1 (Κάουφ 64΄, Βισνιάρεκ 74΄, Ζούμα 90΄Βολφ 43΄). Βόλφσμπουργκ- Λεβερκούζεν 1-2 (Φρίντριχ 69΄ αυτογκόλΜπαρνέτα 36΄, Κίσλινγκ 52΄).