ΒΕΡΟΙΑ

Το… ραβανί το κέρασε η Καλαμαριά! Οι παίκτες του Απόλλωνα κυριάρχησαν στη χθεσινή αναμέτρηση και επικράτησαν εύκολα της Βέροιας με 2-0.

Πολύτιμη η νίκη της Καλαμαριάς, αφού την πέτυχε εις βάρος ενός αντιπάλου με τον οποίο έχουν τον ίδιο στόχο, την παραμονή στην κατηγορία, και μάλιστα εκτός έδρας.

Ο Μάκης Κατσαβάκης παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένος, αφού είχε μπλοκάρει όλα τα ατού της Βέροιας, ενώ παράλληλα έπαιξε σούπερ επίθεση και διεκδίκησε τον αγώνα. Αυτό το… θράσος των Ποντίων φαίνεται ότι αιφνιδίασε τους γηπεδούχους που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Το επιθετικό σχήμα της Καλαμαριάς με το 4-3-3 που έπαιξε ο Κατσαβάκης υποχρέωσε τη Βέροια να μείνει ψηλά και να προσέξει περισσότερο τα νώτα της, και δεν είχε τη δυνατότητα να έχει βλέψεις για να δημιουργήσει το δικό της παιχνίδι.

Και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κατσαβάκης που είδε ότι η ομάδα του είχε καταφέρει να κλείσει τον αντίπαλό της πρόσθεσε έναν ακόμη κυνηγό, τον Μπούσι αντί ενός αμυντικού, του Ζαπρόπουλου, ρισκάροντας ακόμη περισσότερο. Ο τολμών όμως νικά. Και πράγματι, η είσοδος του Μπούσι αποδείχθηκε ευεργετική για την Καλαμαριά που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έφτασε στη νίκη.

Στο 62΄ από την πάσα του Περόνε, ο Μπούσι δεν έχασε την ευκαιρία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Και στο 86΄ η Καλαμαριά σφράγισε τη νίκη της σε φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά αυτή τη φορά με διαφορετικούς ρόλους. Από την μπαλιά του Μπούσι, ο Περόνε ήταν αυτός που πέτυχε το 0-2! «ΔΙΚΑΙΗ ΗΤΤΑ»

«Χάσαμε δίκαια γιατί κάναμε πολλά λάθη», είπε ο προπονητής της Βέροιας Ράτκο Ντίστανιτς και αιτιολόγησε: «Η αποτυχία μας ήταν φυσιολογική. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα να δουλέψω στη Βέροια δεν ήρθα μόνο για τα λεφτά, αλλά και για να φτιάξουμε καλή ομάδα. Μπορώ να καταλάβω ότι οι παίκτες δεν μπορούν να παίζουν πάντα καλά, αλλά όχι και να μην παίζουν καθόλου. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, αλλά ανάλογη ευθύνη έχουν και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Κατσαβάκης υπογράμμισε:

«Είναι σπουδαία η νίκη μας, γιατί επιτεύχθηκε σε ένα κρίσιμο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Με αυτή την επιτυχία ξεπληρώσαμε τις ζημιές που είχαμε στο γήπέδό μας. Θα μας δώσει δύναμη και κουράγιο αυτή η νίκη εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Θα έχει ενδιαφέρον εφέτος η μάχη για τη σωτηρία, αφού προβλέπω ότι θα γίνει μεταξύ επτά και οκτώ ομάδων. Ίσως να είναι μάλιστα μεταξύ αυτών και ομάδες που παίζουν ή διεκδικούν θέσεις για την Ευρώπη».