ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην «Τρίτη άποψη» του κ. Ηλ. Ευθυμιόπουλου έστειλε ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Παντ. Χρονόπουλος. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Το Χρυσοχώρι είναι μια παλιά προσπάθειά μας να προσελκύσουμε κατοίκους σε χωριά που κινδυνεύουν από ερήμωση και να ξαναστηθεί σε αυτά ένας στοιχειώδης οικονομικός και κοινωνικός ιστός ύπαρξης.

Η δωρεάν διάθεση οικοπέδων είναι μια διεθνής πρακτική για χωριά και τόπους που κινδυνεύουν να ερημώσουν και η Πολιτεία θέλει να κρατήσει ζωντανούς. Τι κακό θα κάνουν στον δήμο μας εάν κάποιοι συνταξιούχοι από την Αθήνα, τη Γερμανία ή την υπόλοιπη Ευρώπη για παράδειγμα, έρθουν και εγκατασταθούν στο Χρυσοχώρι και κτίσουν εκεί σπίτι για να ζήσουν εργαζόμενοι παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή; Θέλουμε να ξαναγεμίσουμε με κόσμο τα χωριά μας ή όχι;

Τα 2.500 στρέμματα
Α) Το αίτημα δεν είναι σημερινό, αλλά πολύ παλιό- από προηγούμενους από εμένα δημάρχους, κάτι που μπορούν επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι.

Β) Πάγια θέση του κινήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η κρατική περιουσία να περάσει στους τοπικούς φορείς Τ.Α. και εάν είχε συμβεί αυτό στην Ηλεία, δεν θα υπήρχε η μέγιστη πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά αυθαιρεσία των αυθαιρέτων σε όλη την ακτογραμμή της Ηλείας που έχει εγκλωβίσει κάθε σύννομη αναπτυξιακή προσπάθεια.

Μια απλή έρευνα από τη Νομαρχία ή την ΤΕΔΚ θα έβγαζε στην επιφάνεια τη μετατροπή της αυθαιρεσίας ενός φτωχού οικογενειάρχη της δεκαετίας του ΄70 και του ΄60 σε χρυσοφόρες δουλειές κάποιων πολλαπλώς παρανόμων τις δεκαετίες του ΄80, του ΄90 και του 2000.

Εάν η παραλιακή περιουσία τα χρόνια αυτά ανήκε στους Δήμους, δεν θα είχαν συμβεί όλα αυτά, γιατί οι τοπικές κοινωνίες θα είχαν αντιδράσει, αφού θα θεωρούσαν ότι επλήττετο η περιουσία του Δήμου τους, οι δε Δήμοι θα είχαν οργανώσει σχέδια χρήσης της γης αυτής προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από