Στον Παναθηναϊκό έκοψαν στα… τρία τον αγώνα του Βελιγραδίου με την Παρτίζαν. Τα δύο κομμάτια αφήνουν ικανοποιημένους τους «πράσινους», όμως το ένα εξ αυτών προβληματίζει τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Το πρώτο και σπουδαιότερο κομμάτι ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός και τη νίκη πήρε και «χαρακτήρα» έδειξε σε κρίσιμα σημεία (όπως οι βολές στο τέλος) μέσα στην… κολασμένη «Χάλα Πιονίρ».

Το δεύτερο ήταν η επίθεση, όπου ο ΠΑΟ εμφάνισε τον γνωστό πλουραλισμό, αλλά για πρώτη φορά και ορισμένους αυτοματισμούς που έστειλαν το κοντέρ στους 94 πόντους.

«Παραγωγή» άκρως ικανοποιητική και απόδοση άκρως ενθαρρυντική για το μέλλον.

Το τρίτο κομμάτι ήταν η άμυνα. Εκεί ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε την ενέργεια που εμφάνισε και «ξόδεψε» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, και δεν μπόρεσε να σταματήσει τους Παλάθιος και Πέκοβιτς.

Βέβαια ο τελευταίος είναι ξεχωριστή περίπτωση μπασκετμπολίστα, για τον οποίον μίλησαν με τα καλύτερα λόγια ο Μάικ Μπατίστ και ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς.

Οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν να δουλεύουν στον τομέα της άμυνας, αλλά παράλληλα θα συνεχίσουν να το… διασκεδάζουν. Μέσα κι έξω από το παρκέ. Όπως συνέβη το βράδυ μετά το ματς, όταν ο Μίλος Βούγιανιτς ανέλαβε ρόλο… ξεναγού στη νυκτερινή ζωή του Βελιγραδίου και η πλειονότητα των «πρασίνων» διασκέδασε το βράδυ.

Το κλίμα στον Παναθηναϊκό είναι άριστο και αυτό αποδεικνύεται και από την πλάκα που έστησαν οι Γιασικεβίτσιους, Μπατίστ, Διαμαντίδης και Χατζηβρέττας σε φωτορεπόρτερ που ακολούθησε την αποστολή. Ο «Σάρας» ζήτησε να βγει μια φωτογραφία αγκαλιά με τον Χατζηβρέττα και τη στιγμή που ο φωτογραφικός φακός σημάδευε τους δύο άσους, ο Μπατίστ έσπευσε να κρύψει το laptop του φωτορεπόρτερ, ο οποίος το ζητούσε από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Στο τέλος βέβαια του το έδωσαν και όλοι μαζί, παρέα με τον φωτογράφο που υποσχέθηκε να πάρει στο σύντομο μέλλον ρεβάνς, γελούσαν με το αστείο.

●●● Αρνητική μάλλον θα είναι η απάντηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο αίτημα της ΚΑΕ Μαρούσι για τη διεξαγωγή τού μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα την επόμενη Κυριακή στη 1 μ.μ. Αυτό ίσως οδηγήσει σε αναβολή του αγώνα.