Οι δύο δρόμοι


Μάλλον δεν θα πρέπει να μη μας αφήνει αδιάφορους ο προβληματισμός που εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης μετά τον αγώνα της ομάδας του με την Ξάνθη.

Με μία μόλις νίκη στο ενεργητικό της, αυτή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, η Λάρισα βρίσκεται έναν πόντο πάνω από τη «λεπτή κόκκινη γραμμή», η οποία διαχωρίζει τις ομάδες που απειλούνται με υποβιβασμό.

Και μιλάμε τώρα για μια ομάδα που όχι μόνο έχει τη δική της ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και που μας εκπροσωπεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μετά την πολύ σημαντική πρόκριση στους ομίλους εις βάρος της αγγλικής Μπλάκμπερν.

Ποιο είναι το δίλημμα του Δώνη; Αν θα φορτσάρει η ομάδα του στον αυριανό αγώνα με τη Ζενίτ ή αν θα κρατήσει δυνάμεις για το εκτός έδρας ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Ηρακλή.

Και η Λάρισα δεν είναι η πρώτη ομάδα που έρχεται σε αυτή τη θέση. Στο πρόσφατο παρελθόν στην ίδια κατάσταση είχαν περιέλθει και το Αιγάλεω και ο Πανιώνιος, ενώ στην περσινή περίοδο η Ξάνθη και ο Ηρακλής που μας εκπροσώπησαν στο ξεκίνημα της διαδρομής απέφυγαν στο φινάλε του πρωταθλήματος τον υποβιβασμό.

Ποιο δρόμο θα επιλέξει άραγε η Λάρισα; Θα αγωνιστεί για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου ή θα κοιτάξει το δικό της συμφέρον;

Μήπως, όμως, οι δύο δρόμοι συναντιούνται στην πορεία; Πώς μπορείς να πας μπροστά αν το ποδόσφαιρο της χώρας σου δεν έχει αξία;