Το σπίτι της Σιένα Μίλερ, ένα λοφτ στο κέντρο του Λονδίνου, είναι υπό πολιορκία. Σε διάφορα σημεία του δρόμου στον οποίο βρίσκεται το κτίριο που μένει, είναι ακροβολισμένοι παπαράτσι. «Βλέπεις τι γίνεται;», λέει στον Scott Αthorne των «Τhe Sunday Τimes», που τον δέχθηκε σπίτι της για συνέντευξη με αφορμή τη συμμετοχή τηςμε πρωταγωνιστικό ρόλο- στην ταινία «Ιnterview», πλάι στον Στιβ Μπουσέμι. «Είναι ανυπόφοροι. Φτάνουν σε σημείο να γίνουν εριστικοί για να απαθανατίσουν μια αντίδραση».

Στην ταινία ίσως δίνει την καλύτερη ερμηνεία της έως τώρα. Αλλά ποιος νοιάζεται; Το ζητούμενο για τα περιοδικά είναι, εν τέλει, αν τα ΄χει με τον ηθοποιό Ρις Ίφανς, που μένει στο σπίτι της.

Μιλάει πρώτα για την ταινία, στην οποία υποδύεται μια διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιό σαπουνόπερας. «Ήταν πράγματι πολύ δύσκολα τα γυρίσματα.

Έγινε μέσα σε εννέα νύχτες και κάναμε λήψεις των εννέα λεπτών με 13 σελίδες διαλόγων τη φορά.

Πιεστήκαμε, αλλά το ευχαριστήθηκα!». Κάποιοι έσπευσαν να κάνουν συγκρίσεις με την ηρωίδα της. «Ουδεμία σχέση. Η Κάτια είναι σκληρή, απάνθρωπη. Δεν είμαι έτσι. Αλλά στην Αμερική και στο Χόλιγουντ εύκολα σου κρεμάνε ταμπέλα».

Δεν έχει άδικο, πάντως, στο ότι οι άλλοι ποσώς ασχολούνται με τη δουλειά της. Τα δημοσιεύματα αφορούν το τι φορούσε στο τάδε πάρτι, πώς πρόβαλλε το στήθος της μέσα από το δείνα φόρεμα, πώς αγκάλιασε και φίλησε κάποιον.

«Αγαπώ τη δουλειά μου. Απλώς, κάποιοι δεν με έχουν ικανή γι΄ αυτά που κάνω, παρά μόνο γι΄ αυτά που εμφανίζουν τα σκανδαλοθηρικά έντυπα».

Και με τον συνάδελφό της, Ρις Ίφανς (που λέγεται ότι τον «έκλεψε» από την Κέιτ Μος και εξ αιτίας του ήρθαν στα χέρια), τι είχε συμβεί; «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Αν νιώθω πως κάτι με αδικεί, θα αμυνθώ. Υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Ίσως να ήταν κάπως έντονη η αντίδρασή μου. Πάντως όλα αυτά είναι αηδίες. Για παράδειγμα, τώρα με θέλουν με τον Σον Μπιν- κι ότι μάλιστα τις προάλλες του μαγείρεψα μοσχάρι βραστό που είναι, λένε, και το αγαπημένο μου φαγητό.

Αφ΄ ενός ούτε που τον έχω δει τον άνθρωπο και, αφ΄ ετέρου, δεν έχω μαγειρέψει ποτέ μοσχάρι βραστό στη ζωή μου. Όσο για τον Ρις, τον φιλοξενώ από τότε που βούλιαξε το πλωτό σπίτι του και δεν έχει πού να μείνει».