Πάμπλο Πικάσο, Ρενέ Μαγκρίτ, Χουάν Μιρό, Σαλβαδόρ Νταλί, Φράνσις Μπέικον, Γιάννης Κουνέλλης είναι μερικοί μόνο από τους 17 κορυφαίους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα που δίνουν φθινοπωρινό εικαστικό ραντεβού στη Βούλα. Αυθεντικά χαρακτικά τους, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τους ίδιους, είναι εκείνα που κάνουν ποδαρικό στον νέο χώρο τέχνης της ζωγράφου Τίνας Καμπάνη. «Πρόκειται για καλλιτέχνες που μεγαλούργησαν σε δύσκολες εποχές και άλλαξαν τη ροή της τέχνης, αποτυπώνοντας την ψυχή τους με χρώματα που ανάβλυζαν από τα βάθη του ασυνείδητου. Καλλιτέχνες που με δίδαξαν με τα έργα τους στα μουσεία και με συγκίνησαν βαθύτατα», λέει η Τίνα Καμπάνη για τους δημιουργούς που φιλοτέχνησαν τα χαρακτικά της έκθεσης και τα οποία προέρχονται από τη μόνιμη συλλογή της. «Η τέχνη του τυπώματος, δηλαδή τα χαρακτικά υψηλού επιπέδου, υπογεγραμμένα και αριθμημένα, από σημαντικούς καλλιτέχνες, δίνουν την ευκαιρία- χάρη στο χαμηλό κόστος – στον καθένα να αποκτήσει ένα αυθεντικό έργο του αγαπημένου του καλλιτέχνη», συνεχίζει η ζωγράφος και ιδιοκτήτρια της γκαλερί. Όσο για την αυθεντικότητα των έργων; «Η γκαλερί εγγυάται για την αυθεντικότητα κάθε έργου που εκπροσωπεί», επισημαίνει.

Δεν είναι όμως δυναμική μόνο η είσοδος του νέου χώρου στα εικαστικά δρώμενα. Δυναμική προβλέπεται και η συνέχεια, καθώς η Τίνα Καμπάνη έχει προγραμματίσει ανάμεσα σε άλλα μέσα στη σεζόν εκθέσεις με χαρακτικά του Μιρό και σχέδια και γλυπτά τής Μάχης Ξενάκη, κόρης του συνθέτη Ιάνη Ξενάκη.

ΙΝFΟ

Χαρακτικά από μεγάλα ονόματα του 20ού αι. στην γκαλερί «Τ. Kambani» (Β. Παύλου 82, τηλ. 210-4818.386) από 14 Νοεμβρίου έως τέλος Ιανουαρίου.